Stress muudab kassi õnnetuks ja põhjustab käitumisprobleeme.

Tema piire ei austata. Kassile ei meeldi, kui teda vastu tahtmist kinni hoitakse ja kallistatakse. Kasside meeled on alati väga erksad ja nad on teadlikud, mis neid ümbritsevas keskkonnas toimub. Et kass hindaks oma keskkonna turvaliseks, peab ta tundma, et tal on oma keha üle kontroll ja et tal oleks vajadusel võimalus peituda või ära joosta.

Ta on liialt palju üksinda kodus. Kassid on võrdlemisi sõltumatud, mis tekitab paljudes petliku mulje, et kassi võib ka pikaks ajaks üksinda koju jätta. Tegelikult mõjub üksindaolek kassile halvasti. Kass võib olla stressis, sest ta ei tea, kas keegi tuleb tema joogikaussi ja toidunõud täitma. Kui pead pikemat aega ära olema, püüa leida keegi, kes loomaga tegeleks, teda paitaks ning temaga räägiks ja mängiks.

Tema liivakast on puhastamata. Kassid on väga nõudlikud liivakasti osas ja kui sellega on midagi korrast ära, põhjustab see stressi. Väga hea lõhnataju tõttu tuleks kassi liivakasti korrastada ja väljaheited ära korjata vähemalt korra päevas. Liivakast peab olema kassile ligipääsetavas kohas ja mitte kunagi täiesti pimedas ruumis.

Saadad eksitavaid signaale. Kass satub stressi, kui kiidad teda, ent sama asja eest riidled temaga. Näiteks lased tal sõrmedega mängida, aga karistad, kui ta sõrme hammustab.

Tugevalt lõhnavate küünalde või parfüümide kasutamine. Kassidel on ülihea lõhnataju. Nad kasutavad oma haistmismeelt tabamaks vaenlase lähedalolu. Kodune õhk, mis sisaldab palju kunstlikke lõhnu nagu lõhnaküünlad või parfüümid, võib kassi ärritada, sest mõjutab tema loomulikku lõhnatunnetust.

Reisid kassiga palju. Kassid on loomult territoriaalsed ja neile meeldib elada kindlas kohas. Ehkki mõned kassid ei ütle ära ka reisimisest, eelistavad paljud vurrulised olla kodus — neile tuttavas ja turvalises keskkonnas. Kui tahad oma lemmikuga maailma avastama minna, tasuks võtta koer.

Valjud helid ja müra. Kodus, kus käib palju külalisi ja kuulatakse valju muusikat, on kass pidevalt kaitseseisundis. See põhjustab temas aga stressi. Kutsudes koju suurema hulga külalisi, pane kass selleks ajaks eraldi tuppa. Jälgi, et tal oleks seal magamisase, toidu- ja joogikauss, liivakast, kraapimispost ja mänguasjad.

Korrapäratu toitmine. Kassid armastavad järjekindlust ja süüa. Kuna toas elavatel kassidel puudub võimalus ise toitu jahtida, siis korrapäratu toitmine põhjustab neis stressi, sest pole teada, kas järgmine kord on toidukauss ikka täis kui kere on hele.

Võõraste loomade koju toomine. Kassid satuvad kohe stressi, kui nad näevad oma territooriumil võõrast looma. Plaanides võtta koju teisegi looma, pead neid kassiga omavahel korralikult tutvustama.

Tegevusetus. Vabas looduses on palju lõhnu, mida nuusutada; helisid, mida kuulatada; ja putukaid, keda püüda. Toas elav kass on kõigist neist rõõmudest ilma jäetud. Seega on peremehe asi teda lõbustada ja talle tegevust pakkuda, et kass ei igavleks. Kiisul peaks olema kraapimispostid, võimalus ronida ning kindlasti peaks temaga mängima ning pakkuma arendavate mänguasjade abil huvitavaid tegevusi.