Kuklatšev on oma kassiteatriga regulaarselt Eestit väisanud juba 2005. aastast alates. Kassiteater on tema suur kirg, millega ta on tegelenud lapsepõlvest peale. Hobi on üha suuremad mõõtmed võtnud: praeguseks on teatris tööl 170 kassi, neist umbes 40 pensionieas ning 20 väikesed kassipojad. 45 trupiliiget saab Eesti etendustes laval näha.

Kuigi teatrijuht toonitab, et tema asutus ei ole varjupaik, vaid etendusasutus, kipuvad inimesed talle kasse pakkuma rohkem kui majapidamisse mahuks. "Keeruline on inimestele selgitada, et me ei mahuta kõiki maailma elukaid - oleme ju teater," tõdes teatrijuht venekeelsele Delfile intervjuud andes.

Ühe sellise pakkumise kaudu jõudis Kuklatševini 2000-ndate aastate keskel ka Tallinnast tänavalt leitud kass nimega Artist - "kuum eesti mees", nagu teda hellitavalt kutsutakse. Kuklatšev ei kõhkle Artisti üheks oma peaesinejaks nimetamast: kuum eesti mees hüppab etenduses üle takistuste ning see on oskus, mida teistele kassidele selgeks teha pole õnnestunud.

Vähemalt korra on suure esinemisvajadusega Artist dresseerija käest teiselt poolt kulisse lavale põgenenud ka siis, kui tal parasjagu sinna asja polnud. "Ajasin teda taga, tema põgenes aga uuesti lavale - kuulsin, kuidas publik naeris," meenutab Kuklatšev ja lisab, et kuna tegu on üliaktiivse kassiga, ei jaga ta tavapäraselt oma eluruume mitte teiste kasside, vaid koertega. "Mulle tundub, et ta peabki ennast koeraks."

Eelpensionil olev Artist saadab seekord endisele kodumaale tervitused Moskvast.

Kassiteatri etendusi "Talvine unenägu" saab näha 13. detsembril Narvas, 14. detsembril Tallinnas ja 15. detsembril Tartus.