Jalgade vastu hõõrumine

Kui kass kõnnib kaheksaid tehes pidevalt ümber sinu jalgade ja hõõrub oma pead sinu vastu, märgib ta sellega oma territooriumit. Kass armastab oma peremeest üle kõige ja tahab seda ka välja näidata. Hõõrumisel jääb sinu külge kassi lõhn.

Räägitakse, et kassi lõug ja suu toodavad feromoone, mis on kasside puhul nende visiitkaardiks. Nii kindlustab kass selle, et teised liigikaaslased saaksid aru, et see inimene on juba võetud ja talle on käpp peale pandud.

Jalgade vahelt läbi tormamine

Kui rahuliku liikumise, nurrumise ja hõõrumisega näitab kass armastust välja, siis vahel kipuvad kassid ka jalge vahelt lausa läbi tormama või tugevalt sind oma peaga müksama. Kuna kass rääkida ei saa, üritab ta oma kehakeelega sind suunata ja oma vajadustest märku anda. Tavaliselt teevad kassid seda, kui nad on millestki erutatud või tahavad midagi saada. Parim näide on söögiaeg.

Kuna üldjuhul reageerib omanik sellele tegevusele ja paneb kassile võimalikult kiiresti toidukausi ette, õpib kass ära, et söögi saamiseks tuleb ka tulevikus omanikku müksata, sest nii saab maitsva palakese rutem hambusse.

Samas hõõruvad kassid end väga tugevalt inimese vastu ka siis, kui nad on elevil hoopis millestki muust. Näiteks loodab kass, et peremees viib ta õue jalutama või mängib temaga. Samas võivad kassid hõõruda end ka teiste loomade vastu, kui nad on millestki elevil.

Jalgade vastu hõõrumine on kassile loomuomane käitumine. Peamiselt üritab kass sellega välja näidata oma elevust, märgistada territooriumit või on ta lihtsalt õnnelik ja jagab omanikuga oma armastust. Kui hõõrumine on muutunud tüütuks, siis proovi kassi ignoreerida. Oota kannatlikult ära, kuni kass nurumise lõpetab ja maha rahuneb ning anna alles siis talle seda, mida ta soovib. Aja jooksul mõistab kass, et hõõrumisest pole kasu ja teeb seda vähem.

Allikas: cuteness.com