Vardan on sündinud ilmselt aastal 2013. See rahulik kassipoiss jõudis Pesaleidjasse 2017. aasta septembris ning ta leiti Viljandimaal Vardi külas luusimas.

Ta armastab inimest ja tema läheduses olemist. Hoiukoju kolides ei saanud perenaine ilma temata tualetiski käia! Ent Vardani minevikus on tumedad saladused, mis alles hiljaaegu paljastusid.

Hoiukodu ei saanud aru, miks Vardan oma karva kisub - ja lausa nii, et paljas nahk on paista! Veel ei mõistnud vabaatahtlikud, miks Vardan algul meessoost isikuid kartis. Ent hiljuti saadi rohkem selgust kiisu minevikust.

Vardanit vaevasid põieprobleemid ja stress, mis mõlemad ravitoidu ja kodukeskkonna abiga kadusid. Ent mis ei kadunud, oli murettekitav karva kraapimine. Arsti juurde kontrolli minnes selgus, et Vardanit on kunagi mitu korda tulistatud! Vaene kassihärra kannab inimkäe kurjuse tulemusi enda koljus ja rindkeres ning neid kuule ei saa me keegi eemaldada - samamoodi nagu tema traumat tollest sündmusest.

"Vardan armastab inimest, tema peal magamist ja tema läheduses olemist. Ta tunneks kindlasti ka suurt rõõmu teise kassi seltskonnast. Ent Vardani karva kratsimine tulenebki temaga kunagi juhtunud sündmusest. Seda saab kontrollida vaid poisi stressitaset vähendades ja andes talle kvaliteetset toitu. Ning kinnitades sellele kurbade silmadega hülgepoisile, et ta on väärt armastust," kirjeldab Pesaleidja MTÜ sotsiaalmeedias.

Kui hülgekarva poiss teis huvi äratas, siis täitke loomavõtja ankeet siin: https://www.pesaleidja.ee/looma-votmise-tingimused/?animal_id=4050 ja MTÜ võtab teiega esimesel võimalusel ühendust! Vardan asub hoiukodus Tallinnas.