Osad teist võib-olla mäletavad mõne kuu tagust abipalvet, milles otsisime File'ile hoiukodu, kuna temast otsustati uue pereliikme allergia tõttu loobuda. See oli juba teine kord tema jaoks, sest ka see pere, kus ta üles kasvas, pidi ta allergia tõttu ära andma. File on selles mõttes täitsa vapper poiss, et kui elu nii teeb, siis tuleb tema meelest ikka pea ja saba püsti hoida, aga eks tema vaikne soov ole nüüd ikka leida samasugust lojaalsust nagu ta ise pakub. Panime File'iga pead kokku ja kirjutasime tulevasele huvilisele mõned olulised asjad, mida silmas pidada.

1. Ei ole midagi paremat oma kalli kassi paitamisest. Kui File just parasjagu ei põõna või unistavalt toidukausi ümber ei tiiruta, on ta alati valmis seda põhimõtet inimesele meelde tuletama ja pingutama, et temaga säiliks vähemasti mingisugune füüsiline otsekontakt, olgu siis pea-käsi, vurr-kõrv, sõtkuv käpp-pidulikus sukkpüksis põlv, külg-külg, saba-lōug või esihambad-nina...

2. ... just, oluline on eraldi välja tuua File'i leivanumber, mis tema hinnangul on tsiviliseeritud sõprussuhtluse aluseks. Nimelt ronib ta aeg-ajalt (tihti) inimesele sülle, ajab kaela piiiikaks ja riivab kergelt hammastega inimese ninaotsa. Ei hammusta - see oleks barbaarsus. Just riivab õhkõrnalt ja siis vaatab, kas jääda siira muuminäoga sülle edasi istuma või lasta inimesel selle paljutähendusliku kommunikatsioonimomendi üle rahus juurelda ja nihkuda pisut eemale pikutama. Võte sobib ka laisal pühapäeval inimese äratamiseks.

3. Selle punktiga File muidugi nõus ei ole ja ta parema meelega jätaks selle mainimata.... File'il on dieet. Sest ta on pisut (üsna) suur. Ta saab oma kindlat marki toitu, mis talle kenasti maitseb, aga seda võiks tema meelest lihtsalt rohkem saada. Ja ta ei jäta seda Sulle kindlasti mainimata, kui konserv otsa saab. Tegelikult on tal praegu selline hea päevane kogus, millega on ühelt poolt näha juba tulemusi, aga teisalt ei saa see tal naljalt liiga vara otsa. File'ile lihtsalt meeldib söök vahel peaaegu sama palju kui inimese lähedus (kui peaks valima, valiks ta kindlasti läheduse!), aga õnneks ei huvita teda üldse inimeste söök. Ta saab väga hästi aru, mis on tema kausid ja mis on teiste kausid. Samuti teab ta väga hästi, kuidas kõlab see, kui keegi kapist tema konservikarpi hakkab võtma ja selle serveerimiseks sahtlist lusikat otsima. See on üks väheseid momente, kus File jooksmist harrastab.

4. Tõepoolest, File ei mürgelda ega isegi kraabi põhimõtteliselt üldse. Tema lemmikmäng on see, kus mängija nr 1 sirutab ennast kõigepealt hästi-hästi pikaks põrandale, siis ajab kõhu uppi ja riivab õrnalt küünekestega mänguhiirt, mängija nr 2 samal ajal sügab mängija nr 1 kõhtu ega lõpeta oma ülesannet enne, kui mängija nr 1 loa annab. Arvake 3 korda, kes selles mängus suurim võitja on.

5. Põhimõtteliselt läheb trennina arvesse ka File'i kammimine, aga kuna suurel poisil on võimas kasukas, siis läheb see pigem inimese trennina kirja. Asja teeb toredamaks see, et File'ile kammimine väga meeldib. Vahel jääb mulje, et ta kasvatab pidevalt endale karva selleks juurde, et saaks aina kammi all ringi rullida. Jaaa, karvamajandusega tuleb arvestada. Samas on ta kõikides muudes toimetustes lausa hämmastavalt puhas ja viks. Toidukausid saavad söögikordade vahepeal olema Sinu kodu kõige puhtamad nõud, sest File'il jätkub suure kasuka kõrvalt aega ka kausside pesuks ning liivakastis toimetatakse akrobaadi täpsusega.

6. File'i absoluutsed lemmikinimesed on blondid neiud. Ja brünetid ja punapead ja nooremad ja vanemad poisid-plikad ja päris titad ja suuremad põnnid ja eakamad prouad ja soliidsemad härrad ja täiesti keskmises vanuses onud ja tädid. Nii ongi - kõik inimesed on File'i lemmikinimesed, seega julgeme teda soovitada igat tüüpi peresse. Teiste loomadega on tal nii, et ta on kasse küll kõvasti näinud, aga nende kontsentratsioon kodus võiks pigem väiksem olla, 1-2 kassi on küll täiesti hallatav seltskond, aga dieettoitu peab File mõnda aega kindlasti edasi saama ja sinna sekka pole teisi asju hea pakkuda. File'il on värskelt selja taga ka selline natuke kurblik periood, kus ta kassitoas ühe teise vurrikuga tülis oli. Seda enam ei teagi, kust asi alguse sai: eks üks ütles midagi teise ümara kõhu kohta ja siis tuli inimene ja paitas kasse vales järjekorras ja siis jäi keegi kellelegi söögijärjekorras ette ja nii edasi. Muidu on File leplik poiss tegelikult ja ta klapiks samasuguste leplike loomadega.

7. Üks kitsendus oleks võib-olla see, et keegi pererahvast võiks lubada kassi endale voodisse kaissu. Jällegi - File on mõistlik poiss ja saab ka nii korraldada, et ta magamistoas ei käi, aga kui juba kauplemiseks läks, siis nõuame ikka täiega!
Viimase soovi paneme File'i eest ise kirja, sest tema on oma elu jooksul olnud inimestega palju leplikum, kui inimesed temaga. Kodu, mille me nüüd leiame, võiks jääda alatiseks.

Kui tunnete, et võiksite seda pakkuda ja tahaksite File'iga hoiukodusse (Tallinnas) tutvuma tulla, kirjutage meiliaadressil kodu@kassiabi.ee.

Jääme File'iga ootama!