Mis koerte käitumisse puutub, siis on peale sabaliputamise üks kõige universaalsemalt mõistetavaid füüsilisi signaale paljastatud kõht, mis lihtsalt nõuab õrna silitamist või sügamist. Enamikele koertele meeldib, kui keegi neid kõhu alt sügab. Vahel keeravad ka kassid end selili ja paljastavad oma kõhu, mis näib viitavat nende soovile, et nende kõhtu silitataks, kuid tavaliselt lõpeb see paljude kassiomanike jaoks kriimustatud või hammustatud käe kiire äratõmbamisega. Seega – mida tahavad kassid selle käitumisega meile öelda? Vastus sõltub su kassist, olukorrast ja tema kehakeelest.

Kassi kehakeel

Selleks, et teada saada, mida su kass tahab, on oluline mõista kasside kehakeele signaale. Kassid kasutavad kehakeelt nii üksteisega kui ka inimestega suhtlemiseks ja väljendavad sel moel oma meeleolu, soove ja vajadusi.

Tavaliselt viitavad ettepoole suunatud kõrvad õnnetundele, samas kui lamedalt vastu pead tõmmatud kõrvad tähistavad ärritatust või hirmu, mis võib kaasa tuua agressiivsuse. Kasside karvkattega on vastupidi – sirgelt püstiseisvad karvad tähendavad tavaliselt seda, et kass on stressis, samal ajal kui sile kasukas tähendab sageli, et kass on lõdvestunud. Püstine, sileda karvaga saba on sageli kutsuv, samas kui keha alla tõmmatud saba viitab ärevusele ja hirmule nagu koeragi puhul. Kui su kassi saba liigub edasi-tagasi või tõmbleb, võib see olla viha märgiks.

Paljastatud kõht

Kassid, nagu enamik imetajaid, on keerukad olendid, kellel on individuaalsed soovid ja vajadused, mis võivad hetkega muutuda. Tavaliselt võib looma kehakeelt lugedes proovida aru saada, mida ta väljendada tahab, kuid mõnikord võivad signaalid muutuda segaseks. Lõuna-Bostoni loomahaigla toob välja viis erinevat põhjust, miks kass võib olla selili.

See sõltub muidugi kassist, kuid sageli on paljastatud kõht sügava usalduse, lõdvestumise ja täieliku õnnetunde märgiks. Kiire, kõhtu paljastav seliliviskamine, kui sa uksest sisse astud, võib tähendada elevust su nägemise üle või olla sõnumiks, et kassil on hea meel, et kodus tagasi oled. Teisalt võib kassi kõhu ülespoole keeramine tähistada alistuvat asendit ja hirmu.

Kas nad tahavad kõhu silitamist?

Parim viis kassi konkreetsete soovide ja vajaduste väljaselgitamiseks on kaaluda olukorda ja panna tähele ta üldist kehakeelt. Paljastatud kõht, millega kaasneb põhjalik sirutamine või õrn nurrumine, võib olla parem soovitud kõhusilitamise näitaja kui seliliolev kass, kes uriseb ja huuli lakub. Kui tead oma kogemusest, et su kassile ei meeldi kõhu silitamine ja sul on selle tõestamiseks kriimustusi, kuid näed, et ta lamab endiselt tähelepanu või hellituse ootuses selili, proovi oma lemmikut õrnalt lõua alt või otsmikult sügada. Tema jaoks võib see olla meeldivam kogemus kui käsi kõhul. Iga kass on erinev.

Allikas: cuteness.com