Talle aitab paitustest
Kass võib hetkega oma meelt muuta. Ta võib pikalt süles nurruda ja nautida paitamist, kuid samas võib ta ka järsku otsustada, et nüüd aitab ning sellest märku andmiseks lööb ta hambad paitaja kätte. Hammustamine on kasside puhul täiesti tavaline suhtlemisviis, andmaks märku, et talle miski ei meeldi. Märguannet tasub kindlasti tähele panna ja lasta kassil veidi omaette olla.
Saamaks kassist ja tema tujudest paremini aru, tasub jälgida tema käitumist ja tähele panna teatud märke. Kui ta on näiteks vihane või hirmunud, tõmbab ta selja hästi küüru. Kui miski tekitab temas ärevust, võib ta end hästi maad ligi suruda ja põgenemiseks valmistuda.

Ta näitab nii oma kiindumust
Hammustamisega võib kass näidata eelmises punktis öeldule ka hoopis vastupidist emotsiooni – kiindumust paitaja vastu. Kahe hammustuse vahel on aga lihtne vahet teha. Kui ta on kuri ja soovib, et ta rahule jäetaks, hammustab kass kõvasti ja võib isegi käppadega käest kõvasti kinni haarata. Kui ta soovib aga kiindumust väljendada, siis hammustab ta tasakesi, justkui näkitsedes. Seegi on kassi jaoks viis inimesega suhelda. Kui on aga kartus, et väike näkitsemine võib muutuda agressiivseks hammustamiseks, tasub taas kassi kehakeelt jälgida.

Ta tunneb ärevust
Kui inimene tunneb, et mõni olukord tekitab temas ärevust või erutab liiga palju, siis võtab ta hetke hingata ja rahuneb. Kassid seda teha ei oska ning selle asemel võivad nad hoopis hammustada, andmaks märku, et tal on tarvis hetke rahunemiseks. Paitades mõnd eriti tundlikku kohta, näiteks tagumiku või saba juurest, võib anda kass tekkinud ärevusest teada väikese hammustusega, et talle ei meeldi see. Sel juhul tasuks kass veidikeseks rahule jätta ja hiljem teha pai mõnele teisele kohale.

Ta on vihane
Vihasena võib kass väga agressiivselt reageerida – hammustada, küünistada, susiseda või isegi käpaga lüüa. Kui kass reageerib paitamisele kohe väga vihaselt, tasub ta kindlasti rahule jätta ja eemale hoida. Selle asemel võib talle pakkuda mõnd mänguasja, et ta saaks oma tuju selle peale välja elada või muudaks see ta tuju veidi paremaks. Kui kass on aga pidevalt vihane ja käitub agressiivselt, tuleb kindlasti loomaarsti nõu pidada, et probleemi lahendada.

Ta on haige
Kui paitad kassi täiesti tavalisest kohast, mis talle varem on meeldinud, kuid nüüd lööb ta selle peale hoopis hambad kätte, võib olla põhjus mõnes vigastuses või haiguses. Ta võib järsku tunda ebamugavust või lausa valu. Kui olukord on tavapärasest täiesti teistsugune, tuleks taas arsti poole pöörduda, et järsu tuju muutuse põhjus välja selgitada.

Allikas: cuteness.com