Kui sinu käsi üle tooli ääre allapoole ripub, võib lemmikloom ka käe juurde või end täpselt selle alla sättida, et sa teda silitaks. Mõni loomake hakkab ka kätt nügima. Kassid aga armastavad, kui neid pea pealt silitada. Toome välja mõned põhjused, miks see neile meeldib.

Nad ei ulatu ise selle piirkonnani

Kass lakub end palju ja kannab oma välimuse eest hoolt. Ta peseb ja puhastab end, kuid on piirkondi, milleni ta ei ulatu. Pealagi on üks neist. Kassil on võimatu oma pead lakkuda ja neil on raske end sealt ka sügada. Seetõttu naudivad nad väga, kui keegi ka selle piirkonna eest hoolitseb.

See lohutab kiisut

Kassipoegade otsaesist lakub nende ema – see on hoolitsuse ja lohutamise märgiks. Nüüd, kui kass on juba suur ja ema tal enam kõrval ei ole, saab seda teha omanik.

Seal paiknevad lõhnanäärmed

Kassidele meeldib, kui neid silitatakse kohtadest, kuhu on kontsentreeritud lõhnanäärmed. Kindlasti oled märganud, et nad hõõruvad teatud kehaosi vastu mööblit või vastu su kätt, sest see tekitab hea enesetunde, niiviisi eritavad nad ka endale iseloomulikku lõhna.

Pea ümbruses paiknevad lõhnanäärmed kõrvade, lõua ja põskede alaosas. Kui paitad oma kassi kõrvade vahelt või tema põski vurrude tagant, sirutab kass end sageli pikaks ja hakkab mõnust nurruma. Neid piirkondi silitades tunneb kass end hästi ja on selle tähelepanu eest väga tänulik. Kui ta hõõrub oma pead su vastu, on see armastuse märk. Ta näitab üles kiindumust ja soovib oma lõhna levitada.

Kuidas oma kassi paitada?

Olenemata sellest, kust sa oma kassi silitad, tee seda alati õrnalt. Kassid võivad olla isiksuselt küll suured ja uhked, kuid lõppkokkuvõttes on nad ka väga tundlikud loomad.

Ootamatud muudatused kassi käitumises võivad olla märk varjatud tervisemurest.

Kui märkad, et kass paitamise ajal ärritub, väldi seda piirkonda ja / või pöördu loomaarsti poole, sest tal võib ka mõni tervisemure olla, miks ta tähelepanust loobub. Erinevalt koertest ei meeldi paljudele kassidele, kui neid kõhu alt sügatakse või nende kõrvasid hõõrutakse, mistõttu tasub seda piirkonda vältida.

Kassi silitades pööra alati tähelepanu ta kehakeelele, veendumaks, et ta naudib sinu paitusi. Ole ka ise rahulik ja lase kassil tegevust suunata. Ära jookse tal sabas või ära haara teda sülle, kui ta seda ei soovi. Lase kassil ise tähelepanu otsima tulla. Ära kiirusta teda takka ja jälgi tema kehakeelt.

Kui kassile paitamine ei meeldi, näitab ta seda selgelt välja, võibolla tõmbab ta kõrvad peadligi, sisiseb või niheleb. Ka saba on hea indikaator, mis näitab ära, kas kass on heas tujus või tahab hoopis omaette olla. Jälgides kassi kehakeelt pidevalt, kõpid teda ka paremini tundma.

Allikas: cuteness.com