1.Nurrumine

Nii teadlased kui kassiomanikud on välja selgitanud, et nurrumise motiivid võivad olla erinevad. Nurrudes väljendab kass sellega oma meeleolu, olgu selleks siis ülim rahulolu või ka mure. Igal juhul on kiisu eesmärk võita tähelepanu ja saada osa silitustest. Samas demonstreerib ta sellega oma kiindumust sinusse. Kuna nurrumine vabastab endorfiine, mõjub see looduliku rahustina.

2.Sõtkumine

Sellega alustavad kassipojad kohe pärast sündi, vajutades ema kõhule, et piim imetamisel paremini välja pääseks. Samas tähistab see ka oma territooriumi ning laieneb nii mõnikord peremehele, kelle kõhtu samuti sõtkutakse nagu küpsisetainast.

3.Enda lakkumine

Et kassid on puhtad loomad ning hoolitsevad järjepidevalt oma hügieeni eest, teame me kõik. Lakkumise harjumuse juured viivad aga ajas tagasi - sellesse perioodi, kus kassid elasid metsikult ja püüdsid ennast lakkudes eemaldada oma lõhna, et mitte saakloomaks sattuda.

4.Veekartus

Elus püsimiseks peab kaslane säilitama küllalt kõrge ja püsiva kehatemperatuuri. Tema organism hakkab tõrkuma, kui seda alandada püütakse. Samal põhjusel - soojas püsida - eelistavad kassid magada kastis, kus neid miski ümbritseb.

5.Ronimine

Uuringud on näidanud, et kõrgelt avaneb kõige parem vaade, seega ei taha kass kaotada kontrolli oma võimaliku jahipiirkonna üle. Jahi alla liigitub toakassidel ka see, kui õnnestub näiteks laualt midagi maitsvat pihta panna.

Allikas: wamiz.es