Kassipojad ja noored kassid on aktiivsemad ning vajavad rohkem tähelepanu. Temaga peaks mängima minimaalselt 15 minutit korraga ja tegema seda kaks korda päevas. Kassid armastavad seda, kui nendega tegeletakse. Igapäevased mängusessioonid aitavad omaniku ja looma vahel luua sidet ja on vajalikud kassi heaolu ning tervise tagamiseks. Mängi kassile erinevaid mänge ja tee seda pidevalt!

Meisterda kassile ise mänguasju

Jahtimine on kassidel geenides. Mänguasjad hoiavad looma meele ärksa, kuna aitavad luua jahile sarnaneva kogemuse. Igapäevaselt kasutuses olevad mänguasjad kuluvad kiiresti või kaovad ära. Et aga kassil mänguasjade vastu huvi säiliks, võiks neid tihti vahetada. Ostmise asemel on palju soodsam ja huvitavam variant neid ise meisterdada.

Meisterdades ei pea liigselt vaeva nägema. Kasside jaoks on isegi kortsutatud paberitükiga väga lõbus mängida. Teine väga lihtne lahendus on siduda otsa lõppenud wc-paberi rullile nöör ümber. Seda saab kass taga ajada.

Kassid armastavad väga ka pappkaste. Lõika kastile mõned augud sisse, kust ta saab välja piiluda. Mitu kasti kokku pannes aga saab lausa korraliku maja.

Kassidele meeldivad ka mänguasjad, mis on pulga otsas. Mäng nende mänguasjadega sarnaneb kõige rohkem päris jahile. Ka laser mänguasi on selleks hea variant. See võimaldab loomal "saaki" jälgida, jälitada ja rünnata. Pulga otsas olevat mänguasja saab ka ise meisterdada. Seo mõne puupulga külge sulgi või erinevaid paelu. Puupulk on juba ise toakassile huvitav, sest seal on erinevaid võõraid lõhnu.

Ka vana kassiga tuleb mängida

Kassid võivad elada suisa 20-aastaseks. Ka eakamad kassid vajavad nii füüsilisi kui ka vaimseid väljakutseid, et meeled ärksad püsiksid. Mängides oma vana kassiga päevas vähemalt 15 minutit, saad ka sina võimaluse teha paus oma kiiresse päeva. Mäng hoiab kassi vormis ja õnnelikuna.

Samuti on mängu käigus lihtne märgata, mis seisus on looma tervis. Vanematel kassidel esineb tihti liigesepõletikku, nägemise ja kuulmise probleeme, hambahaiguseid ja isegi dementsust. Hinnates, kuidas kass mängib ja kas ta teeb seda tavapärasest erinevalt, oskad märgata võimalikke tervisemuresid.

Allikas: cuteness.com