Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul on musta kassi kuu toonud varjupaikadesse hulgaliselt huvilisi ning tänaseks on 40 süsimusta või mustvalget kassi jõudnud uude koju. Samas ootab varjupaikades ligi 170 musta kassi endiselt oma võimalust ning oktoobri jooksul lisandub neid iga päev.

Kampaania keskendub mustadele kassidele, sest neil on teistest keerulisem uut kodu leida ja nende varjupaigas viibimise aeg venib sageli väga pikaks. Musta kassi kuul pakuvad Varjupaikade MTÜ varjupaigad võimalust võtta must kass tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel sümboolse ühe euroga.

Musta kassi kuud peetakse varjupaikades juba seitsmendat korda. Kui 2018. aasta oktoobris pääses sel moel koju 52, siis mullu samal ajal juba 85 musta kassi.

Tänavu on kampaaniaga liitunud ka Kalevi šokolaadibränd Nurr, mis kingib varjupaigakassidele ühe sendi igalt oktoobris ostetud tootelt. Lisaks tõi Nurr oktoobris Kalevi kommipoodidesse ja e-poodi müüki spetsiaalse annetusšokolaadi, mille müügitulu läheb täies ulatuses kassidele.

Varjupaikades ootavate mustade kasside kohta saab infot veebilehel https://varjupaik.ee/loomad/musta-kassi-kuu-2020. Lähemat tutvust saab kassidega teha varjupaikades kohapeal. Külastusaja kokku leppimiseks tuleks varjupaigaga eelnevalt ühendust võtta.

Kõik loovutatavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ning kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. Samas soovib varjupaik alati enne loovutamist veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus.

Varjupaikade MTÜ on Eesti suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon, kuhu kuuluvad varjupaigad Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Valgas, Viljandis ja Võrus. Oma tegutsemisaja jooksul on MTÜ kaudu uue kodu leidnud rohkem kui 14 000 looma.