Elevus. Kui kass istub aknalaual, vaatab välja ja hakkab ühtäkki tegema imelikke hääli, siis on ta millegi üle elevuses. Tõenäoliselt väljendab tema käitumine, et õues on mõni loom või lind, kes kassile huvi pakub.

Valu või ebamugavus. Kassid teevad erinevaid hääli, kui neile valmistab miski ebamugavust. Pole harv, et pikema karvkattega kass hakkab krooksuma ja oksendab välja karvapalli. Kui kass armastab üldiselt silitamist ja äkki on see muutunud talle vastumeelseks ning ta teeb selle peale häält, siis võib tal olla mõni tervisemure. Üldiselt proovivad kassid oma tervisemuresid varjata. Nii et haige kass võib end hoopis peita ja hoiduda kontaktist. Niisiis ei saa jätta rõhutamata, et kassiga tuleb käia regulaarselt loomaarsti juures veendumaks, et tema tervis on korras.

Liivakast pole meeltmööda. Kui märkad, et kass teeb häda liivakastist välja, siis võib selleks olla mitu põhjust. Esiteks peab liivakast olema privaatses kohas. Kui liivakast on läbikäidavas ruumis, kus kass ei saa häda tegemisel rahu, otsib ta lihtsalt uue koha. Kui kass on ärevil või hirmunud, siis võib ta pissida kuskile mujale, sest väidetavalt rahustab kassi tema enda pissihais. Kui liivakast on liialt räpane, siis puhust armastava loomana otsib kass lihtsalt teise koha. Samas ei tohi liivakast olla ka liialt mürarikkas kohas, sest see võib kassi ehmatada.

Ta tunneb end hästi. Kui kass nurrub või näksib, siis tunneb ta end mõnusalt. Nurrumine võib väljendada ka ärevust. Kui kass laseb end kõhu alt silitada ja sügada, näitab see, et ta usaldab oma peremeest.

Tähelepanuvajadus. Kui kass teeb arusaamatuid asju ja proovib peremeest justkui provotseerida, võib see tuleneda igavusest ja ta soovib tähelepanu. Niisiis ei tasu kassi iseenesest mõistetavalt võtta ja temaga tuleks ka piisavalt tegeleda.

Allikas: petmd.com