1. Ära unusta regulaarseid loomaarsti külastusi tervisekontrolliks

Eaka kassi regulaarsed tervisekontrollid on väga olulise tähtsusega. Paljud loomaarstid soovitavad vanemate kasside puhul kaht visiiti aastas, eriti siis, kui kassil on tõsisemad tervisehädad. Vaid loomaarsti põhjalik läbivaatus saab ennetada potentsiaalseid haigusi ja põhjuseid, mis sinu lemmiku elukvaliteeti vähendavad, näiteks hambahaigused, artriit, südame- ja neeruhaigused jne.

2. Märka muutusi kassi käitumises

Jälgi oma kassi käitumist tähelepanelikult ja regulaarselt. See on tegelikult lemmiklooma puhul alati oluline, kuid vananeva kassi korral lausa kahekordselt. Muutused käitumises võivad olla erinevate haiguste sümptomiteks. Käitumise all on mõeldud ka toitumist ja vedeliku tarbimist. Muu hulgas tuleb jälgida oma kassi hädal käimist ja märgata muudatusi magamisrutiinis. Kui sinu kass muutub ühtäkki närviliseks ilma ühegi nähtava põhjuseta, võib see viidata sellele, et kass kannatab valude käes, tal on raskusi nägemise või kuulmisega. Ehk siis lühidalt öeldes – iga muutus eaka kassi käitumises väärib kiiret tähelepanu ja loomaarsti külastust.

3. Muuda oma kassile kodus liikumine lihtsamaks

Võta arvesse, et sinu eakas kass võib kannatada artriidist põhjustatud valude käes, mis võib tema liikumist raskendada võrreldes ajaga, kui ta noorem oli. Üks võimalus on näiteks voodite või muude kõrgete mööbliesemete, kuhu teie kass on harjunud ronima/hüppama, varustamine kallete või vaipadega, mis aitavad ühtlasi sinu lemmikul paremini treppidest üles ja alla liikuda. Sama lugu ka kassi liivakasti ronimise puhul.

4. Vanusele vastav toitumine

Kassi toitumisnõuded muutuvad vanusega. On äärmiselt oluline pakkuda oma eakale kassile toitu, mis sobiks tema vanuseliste iseärasustega. Mõned kassid võtavad vanuse kasvades kaalus juurde ning vajavad seega toitu vähemaktiivse eluviisiga kasside jaoks. Seevastu teistel kassidel võib olla probleeme normaalkaalu säilitamisega, mistõttu vajavad nad kõrgema kalorsusega toitu, mille maitseomadused meelitaksid sööma. Haigused ei ole vanemate kasside puhul haruldased, kuid õige toitumisega on võimalik haigusi kasvõi osaliselt kontrolli all hoida. Õige dieedi aitab teil valida loomaarst, lähtudes kassi individuaalsest toitumisvajadusest.

5. Tee oma kassi magamisase mugavaks ja atraktiivseks

Pehme tekk ja rätikud meeldivad kõikidele kassidele, kuid on seda olulisemad eakatele kassidele. See võimaldab mugavamalt puhata ja soodustab rahulikku und. Seeniorkassidele on olemas ka spetsiaalsed ortopeedilised magamisasemed.

Allikas: petmd.com