Hanz-Herbert leiti Tõrvast apaatsena, loom ei suutnud liikuda, tal oli kõrge palavik ja kõhualune oli limane ja karvutu. Leidja käis temaga arsti juures, kus kiisu sai parasiiditõrjet, pikaajalise antibiootikumisüsti, juhtnöörid ja abivahendid kaasa, kuidas nahakahjustust hooldada ja ravida. Tõrvas olev hoiukodu võttis Hanzu enda juurde taastuma. Ravi toimis - karvutu laik muutus iga päevaga paremaks ja nahakahjustus taandus. Varsti aga ilmnesid kassil uued terviseprobleemid - Hanz-Herbert hakkas paaniliselt lakkuma oma selga, millest tekkisid suured valulikud kärnad ja mitu korda päevas olid ka krambihood.

Hoiukodu perenaine viis kiisu uuesti loomakliinikusse. Seal tehti vereproov, röntgen, ultraheli, nahakaape proov. Kassi proovid olid korras, ainult kolesterooli tase kõrge. Arsti hinnangul võib tegemist olla parasiitidest tingitud reaktsiooniga ja ülitundliku organismiga. Hanz-Herbert sai taas kolm korda 20-päevase intervalliga parasiitide kuuri. Olukord kahjuks ei muutunud. Järgmisena määras arst hormoonravi sügeluse leevendamiseks. Kahjuks Hanz neid ei kannatanud - ta muutus loiuks, keeldus söömast ja kõht läks lahti. Viimases hädas otsustasid vabatahtlikud küsida teise arsti arvamust ja nõu Hanzu seisundile. Seepeale määrati kiisule uus hormooniravi ning dieet koos konservide ja allergikutele mõeldud toiduga. Siiani on ravi päris hästi toiminud, veriseks lakutud seljal hakkab nahk paranema ja karvkate hakkab tagasi kasvama. Aeg näitab, kas terviseprobleem saadi kontrolli alla või peab kiisu preparaati edasi saama.

Ats oli täiesti pime, silmad mädast kinni kuivanud ja ülikõhn, kui ta hoiukoju saabus. Ta kaalus vaid 1,9 kg – suure kondiga kassi kohta on seda ääretult vähe. Lisaks olid ka kõik võimalikud parasiidid endid talle kaaslasteks sättinud. Pärast kättesaamist käis hoiukodu perenaine kiisuga arstil – visiidil määrati talle antibiootikumiravi, tehti esmane parsiiditõrje, võeti vereproov ja lisaks sai kaasa ravikonserve. Kassikesel avastati diabeet ja seetõttu vajab ta eritoitu kogu oma elu jooksul. Hoiukodus hakkas Ats taastuma ja kosuma kosus, kuid siis saabus tagasilöök. Kassike muutus apaatseks ja keeldus söömast. Atsi silmad on vesised ja hambad halvas seisus. Vaja oli kliinikuvisiiti, et kontrollida veresuhkru taset ja neerude olukorda. Hoiukodu sai uued juhtnöörid ja raviskeemid, kuidas Atsikese elukvaliteeti parandada. Kui Atsi tervis paraneb, siis on vaja mõned hambad eemaldada.

Tervisemure tekkis ka Batmanil, kes istus, jalg üleval, ja aina lakkus ennast vahetpidamata. Hoiukodu perenaine kahtlustas põiehäda või saba all olevate näärmete ummistust ja võttis ette visiidi kliinikusse. Batmanile tehti põhjalikud uuringud ja leiti et põies on sade, mis vajab ravi, neerudes on näha on muutusi ja veresuhkur on tõusnud. Vabatahtlikud ostsid Batmanile vajaminevad ravitoidud ja loodavad, et varsti hakkab kiisupoiss ennast palju paremini tundma.

Kliiniku arve koos toidulisandite, ravikonservide ja - toitudega on kokku paraku 440 eurot

MTÜ Pesaleidja palub heatahtlike inimeste abi selle eest tasumisel.

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€

Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank

Selgitusse kirjuta palun "HANZ,ATS,BATMAN"!