See oli täpselt kolm aastat tagasi, mil Melissa Pesaleidja kassitoast minema kolis, siis oli ta veel noor kiisu. Ainult paar päeva sai ta kodukassi elu nautida, õigupoolest ei jõudnud ta veel sissegi elada, kui ta lahtise akna kaudu põgenes. Maailma avastama jooksnud kiisu oli segaduses. Ta ei andnud end kellelegi kätte, vaid puges maailma eest peitu. Kõik otsingud ja püüdmiskatsed nurjusid ja Melissast sai tänavakass.

Aga Melissa oli vapper, ta elas terve oma nooruspõlve Nõmme tänavatel, pidas vastu ja sai hakkama. Teda küll nähti, kui kätte ei andnud ta end kellelegi. Tervelt kaks aasat hulkus ta mööda tänavaid, ööbis siin-seal ja varastas koertelt-kassidelt ka midagi süüa.

Alles nüüd, selle aasta veebruarikuus jõudis Pesaleidjani info, et Melissa on tasapisi hakanud taas ühes hoovis käima. Ei tea, kas kassil sai seiklustest kõrini või mis tema peas küll toimus, kuid ta otsis inimese kontakti ja lähedust. Püüdjatel läks vaid mõni tund ja Melissa oli puuris ning valmis tänavaeluga hüvasti jätma.

Külma ja pimeduse eest varju pugenud kass saadi keset talve imekombel kätte ja viidi tagasi Pesaleidja kassituppa, mis oli Melissale juba tuttav. Sooja kassituppa jõudnud Melissat ootas tugev kõhutäis, soe tuba, puhas liivakast ja värske joogivesi. Seal tervitasid teda ka kõik teised kiisud ja Melissa oli õnnelik.

Ta on tõeline hurmur, kes naudib elu kassitoas ja tunneb end seltskonnas väga hästi. Ta on seal palju julgem kui üksinda olles. Kui kassitoa uksest sisse astuda, on Melissa kohe platsis ja norib jalge ees tähelepanu. Ta hõõrub end vastu jalgu, nurrub ja on õnnelik iga pai eest, mis talle jagatakse. Melissa armastab lähedust. Olgu selleks siis inimene või teised kassid, kuid seltskonda ta armastab. Pesaleidja vabatahtlike sõnul muutub kass kohe julgemaks, kui liigikaaslased on ümber, mistõttu sobiks ta kõige paremini just perre, kus on teisigi kasse.

See, et kass kaks aastat hiljem kätte saadi, on tõeline ime. Pesaleidja vabatahtlikud ei suuda seda siiani uskuda. "Ütlen ausalt, et mulle ei ole siiamaani kohale jõudnud, et Melissa on käes. See tundus alati lihtsalt unistus, alati lihtsalt mõte. See tundus olevat miski, mida naljalt meie ümber ei juhtu," sõnab vabatahtlik. Aga imesid juhtub. Kassidel on ju üheksa elu ja tundub, et Melissal on neist veel mitu tükki alles. Nüüd otsib ta endale uut kodu.

3-4aastane Melissa on steriliseeritud, vaktsineeritud, kiibistatud ja saanud vajaliku parasiiditõrje. Kui sa tahaksid Melissaga tutvuma tulla, siis täida loomasoovija ankeet SIIN. Lisainfot Melissa kohta leiad SIIT.