Pesaleidja MTÜ sai alguse kümme aastat tagasi, mil kaks loomasõpra võtsid omale eesmärgiks aidata väikelinnadesse kodu ootama jäänud õnnetuid loomakesi. Kui aga kasse muudkui kogunes ja Mustamäel asuv kassituba 2012. aastal lõpuks oma uksed avas, ei osanud keegi arvata, et see järgneva seitsme aastaga niivõrd suureks kasvab. Nüüd ootavad seal uut kodu juba 191 kassi. Lisaks neile, on Pesaleidja hoole all veel 218 erinevates hoiukodudes peatuvat kiisut. Hoiukodudes on need kassid, kes kassitoas olla ei suuda.

Pesaleidja MTÜ vabatahtliku Helen Kauksi sõnul on inimeste peamine hirm see, et mis saab siis, kui kass endale päriskodu ei leia. See hirm on tema sõnul aga alusetu, sest pole neil veel leidunud kassi, kes poleks endale uut kodu leidnud. "Isegi 21-aastane kass leidis omale päriskodu, kõik nad leiavad!" meenutab Helen. Ja kui hoiukodul peaks tekkima hoopis soov kass endale jätta, siis on ka see võimalus alati olemas.
Hoiukodupakkujale ei kaasne ka ühtegi rahalist kohustust ning Pesaleidja MTÜ on nõu ja jõuga alati abiks.

Kui aga hoiukodu pakkuda ei saa, võib ise kasse vaatama minna. Pesaleidja MTÜ ootab täisealisi vabatahtlikke, kel leidub vähemalt 2 korda kuus aega, et kohapeale kiisusid silitama minna - nii lihtne see ongi!

Kõik Pesaleidja MTÜ hoole all olevad 409 kassi ootavad endale uut kodu!