Kärntõbi on nakkuslik nahahaigus, mis põhjustab loomale väga tugevat sügelust ja ebamugavust. Sellega kaasneb piirkonniti ka karvkatte kaotus ning kärnad ja koorikud nahal. Cottoni silmad olid kärnetõve tõttu niivõrd haiged, et ta ei olnud võimeline neid avama. “Ta oli kõndinud tänavatel täiesti pimedana,” rääkis Carmen Weinberg.

Cotton jõudis Weinbergi hoole alla juba 2017. aasta septembris, kui Royal Palmi rannal asuva maja omanik kassi oma maja ümber luusimas nägi. Ta sai aru, et õnnetus seisus kass vajab kiiret abi. Kuna tal ei olnud võimalik Cottonit tookord enda hoole alla võtta, siis otsustas ta abi saamiseks pöörduda sotsiaalmeedia poole. Facebookis levinud postituse kaudu jõudis kiisu kiirelt õige inimeseni. Floridas kodutute ja abivajavate loomadega tegelev Carmen Weinberg võttis kassi enda hoole alla.

Weinberg viis Cottoni esmalt arsti juurde, kus ta seisund üle vaadati. Cotton oli äärmiselt janune ja alatoidetud. Ta ei suutnud isegi oma silmi avada ja oli pidanud pimedana täiesti ihuüksi hakkama saama. Olenemata Cottoni raskest seisundist, oli aga tema südamlik iseloom koheselt näha. “Ta nurrus terve selle aja, kui arstid teda läbi vaatasid,” rääkis Weinberg.

Üks suurimaid šokke oli see, kui Cotton lõpuks oma katkised ja koorikus olnud silmad avas. “See oli nii vahva üllatus, kui selgus, et tal oli üks silm sinine ja teine kollane,” meenutas Weinberg. Selgus, et Cottonil oli olemas isegi mikrokiip, kuid kui Weinberg kunagise omaniku üles leidis, siis sõnas omanik, et Cotton oli juba ammu kaotsi läinud ning tal ei ole võimalik enam kassi enda hoole alla võtta. Cotton tegi läbi meeletu muutuse ja kiindus Carmenisse sedavõrd, et naine otsustaski kassi endale jätta.

Allikas: huffingtonpost.com