Vaata, millised on viis lõbusat mänguviisi, mis su kassile meeldivad.

Tagaajamine

Kassid on tagaajajad. See on nende instinkt. Seetõttu naudivad nad ka liikuvate mänguasjade tagaajamist. See pakub pinget ja tegevust. Vali mänguasi, mis on kinnitatud nööri külge ja lohista seda mööda põrandat. Tee vahepeal kiiremaid ja äkilisi liigutusi ka. Niimoodi on mäng kassile ettearvamatu ja pakub põnevust. Luba kassil vahepeal mänguasi kinni püüda. Nii tunneb ta heameelt ja ei muutu närviliseks. Kuid ära lase oma kassil omapead mängida asjaga, millel on nöör. Ta võib selle kogemata ära süüa ja kurku tõmmata.

Omaette mängimine

Loomulikult pole sa kogu aeg kodus ja ei saa kassile pühenduda. Seetõttu võiksid kassil olla mõned lõbusad mänguasjad, millega üksi olles mängida. Need peaksid olema piisavalt väiksed, et kass saaks neist hammastega kinni võtta. Ja piisavalt suured, et kass neid alla ei neelaks. Eriti hea on, kui mänguasjal on küljes mingi tilisev kellake. See pakub kassile rohkem põnevust ja mängimine võtab hoopis teise pöörde.

Müramine

Muuseas naudivad kassid erinevate mänguasjadega müramist. See on sarnane saaklooma kinnipüüdmisega või teise kassiga mängimisega. Selle asemel, et kassil lasta oma käsi ja jalgu kriimustada, anna kassile hoopis mõni pehme mänguasi. Sellega saab kass mürada, seda kratsida ja oma tagajalgadega togida. Mänguasi võiks olla umbes samas suurusjärgus nagu kass. Lisaks võib mänguasja määrida naistenõgesega. See on taim, mis ajab kassid heas mõttes pööraseks.

Ronimine

Kassidele on loomuomane ronida mööda püstsirgeid pindu. Olgu selleks diivan, tugitooli seljatugi, kardin või midagi hoopis muud. Seetõttu võiks elamises olla mõne riiuli või seina küljes vaipkate, mida mööda saaks kass üles ronida. Kui kodus leidub aga mõni post, siis on hea nipp osta ehituspoest köit ja see posti ümber kerida. Nii ei riiva see silma ja samas pakub kassile igati lõbu.

Jaht toidule

Toidu jahtimine on kassidele igati loomulik instinkt. Müüakse spetsiaalseid mänguasju, mille sisse saab toitu panna ja kass saab selle kätte, kui on täitnud mingi ülesande. Igal juhul pakub see kassile väljakutset ja lõbu. Ja milline rõõm kassi valdab, kui ta saab peale müramist, mängimist ja ronimist enda lemmik toidupala kätte. Lihtsalt imeline.

Allikas: cuteness.com