Kassid higistavad läbi käpapadjandite

Vaatamata paksule karvkattele taluvad kassid üsna hästi kuumust. Kui kassil on palav, higistab ta ainult käppade kaudu, sest tema keha on karvaga kaetud. Higised käpapadjandid on põhjuseks, miks sa kuumal suvepäeval pisikesi märgasid käpajälgi toapõrandal võid näha. Kassid jahutavad end ka hingeldamise, lõõtsutamise ja karvkatte lakkumise teel.

Kassid on nagu vihmavarjud

Kassidel on refleks maanduda kukkudes alati käppadele. See refleks areneb kassil välja juba seitsmendaks elukuuks. Nad on võimelised end õhus ümber pöörama nii, et nad moodustavad kehast justkui vihmavarju ja maanduvad seejärel konkreetselt käppadele.

Nad võivad juua merevett

Olenemata sellest, et inimese puhul kehtib igas olukorras reegel, et merevett juua ei tohi, sest see on surmav, siis kassidega on lugu teisiti. Nende neerud on võimelised soola veest välja filtreerima, mis võimaldab neil janu kustutada ka siis, kui nad on sunnitud soolast vett jooma. Paljudel imetajatel sellist luksust ei ole.

Karvapallidega saavad nad iseseisvalt hakkama

Üldjuhul saavad kassid väga edukalt ise oma allaneelatud karvapallidega hakkama ning ei vaja spetsiifilist toitu või ravimit. See kehtib siis, kui kassil on võimalus süüa muru. Kassid, kes käivad õues, puhastavad oma organismi muru süües. Rohulibled ei seedu ja selle tõttu oksendab kass need peale söömist välja. Oksendamine puhastab organismi ka karvapallidest.

Kassid ei tunne magusat maitset

Magusa maitse tundmise võtmegeenis on oluline defekt, mille tõttu kaslased magusat maitset ei tunne.

Nad veedavad pool oma elust end puhastades

Kassid on elegantsed ja puhtad loomad. Nad veedavad väga suure osa päevast enda eest hoolt kandes ning aeg-ajalt puhastavad nad keelega üle lakkudes ka inimesi. See on märk kiindmusest.

Nurrumisel on rohkem kui üks põhjus

Nurrumine ei tähenda alati seda, et kass tunneb end hästi ja on õnnelik. Kass võib nurruda ka hoopis teisel eesmärgil, näiteks stressi maandamiseks. Nurrumisel on kassile rahustav mõju.

Kassile ei meeldi muutused igapäevases rutiinis
Isegi, kui kass on terve, võivad ebatavalised olukorrad tekitada temas stressi. Selle tulemusena võib ta keelduda toidust, oksendada või teha oma väljaheited väljaspoole liivakasti.

Ninajälg on kassil sama unikaalne kui inimese sõrmejälg

Iga kassi ninajälg on sama unikaalne kui inimese sõrmejälg. Nii et järgmine kord sa tead, keda süüdistada, kui köögilauale jäetud tuunikala võileib äkitselt kuhugi kadunud on.

Kassid võivad olla nii parema- kui ka vasakukäpalised

Kassidel on domineeriv käpp, kumb see on, sõltub ilmselt tema soost. 2009. aastal tehtud uurimusest võib välja lugeda, et isased kassid on sageli vasakukäpalised ja emased paremakäpalised. Uuringud on näidanud, et ligi 40 protsenti kassidest on vasakukäpalised.

Kassid on veendunud et sa ei saa ise oma eluga hakkama

See on põhjus, miks nad toovad sageli tuppa või aeda surnud rotte või muid loomi, mis nad kinni on püüdnud. Nad usuvad, et sa ei ole jahtimises kõige osavam näpp, nii et nad teevad töö sinu eest ära.

Allikas. bustle.com