Jätad ussi- ja kirburohu vahele. Paljud kassiomanikud mõtlevad, et kuna kass elab toas ja käib õues haruharva, siis milleks kulutada ussi- ja kirburohule. Kirbud võib inimene tuua koju ka välisjalanõudega ja ussid võivad koduseinte vahele jõuda ka sääskedega. Nii et tasub ikka ussi- ja kirburohtu kassile anda.

Jätad kassi õue järelvalveta. Kodukass ei pruugi õues saada hakkama nii nagu kogu elu tänaval elanud kass. Ega tasugi karta, et kass paneb kindlasti plehku, aga õues võib olla mitmeid kassile ohtlikke tegureid nagu teised agressiivsed loomad, hooletud autojuhid või lihtsalt pahatahtlikud inimesed. Lisaks on õuekeskkond kassile uus ja võib tekitada talle palju hirmu.

Jätad akna lahti. Kassile võib tekitada palju põnevust aknaplekile lennanud linnuke, kellele uljas kiisu järele tormab. Seetõttu kukub kass tõenäoliselt alla ja kuigi ta jääb ellu, on ta ehmunud, võõras keskkonnas ja võib mööduda tunde, päevi või isegi nädalaid enne, kui peremees kadunud kodulooma üles leiab.

Käid kassiga loomaarsti juures haruharva. Tundub, et kassil pole midagi viga, sest ta sööb-joob ja käitub korralikult? Tegelikult võib olla palju erinevaid tervisemuresid, mis kimbutavad kassi ja mida paneb sageli tähele vaid loomaarst.

Hoiad kassi autosõidu ajal süles. Paljudele kassidele ei meeldi autosõit ja vabalt süles olev kass võib millegi peale ehmuda ja autos ringi hakata jooksma. See võib segada aga autojuhti ja kõiki teisi kaasreisijaid. Võib-olla on kellegi autoaken ka lahti ja kass hüppab sealt välja.

Lükkad kassi riiulilt alla. Tõsi, et teinekord on häiriv, kui valmistad süüa ja kass tuleb toidupalakest nuruma, kuigi ta just sai süüa ja krõbinakauss on kogu päeva vältel nina ees. See aga ei tähenda, et peaksid kassi suhtes ebaviisakas olema. Uudishimu on kasside puhul loomulik. Ole oma kassiga viisakas.

Ei pööra tähelepanu kassi suuhügieenile. Halvast suuhügieenist võivad alguse saada paljud muud tervisemured. Oluline on kanda hoolt kassi hammaste eest.

Ei harja oma kassi. Kui kass oksendab välja järjekordset karvapalli, siis ilmselt tuleb selle peale paratamatu ohe ja mõte, et mis seal siis ikka. Palju lihtsam on kassi regulaarselt kammida. Nii oksendab kass vähem karvapalle välja ja ka mööbel püsib natuke puhtam. Lisaks on kassi karv kaunim ja läikivam.