Jälgi oma kassi kehakeelt. Silmad võivad olla küll hingepeeglid, kuid enne kui hakkad liialt muret tundma oma kassi käitumise tõttu, siis tasub proovida mõista, mida ütleb su neljajalgse sõbra kehakeel.

Õnnelik kass. Kui kass istub su lähedal ja jõllitab sind ning pilgutab aeglaselt silmi, siis väljendab ta sellega rahulolu ja kiindumust sinu vastu. Silmade pilgutamine on justkui sõbralik žest, millest võid järeldada, et kass tunneb end hetkel hästi ja mugavalt. Teisalt võib kassi niisugune käitumine tähendada ka tähelepanuvajadust: ta soovib, et annaksid talle süüa või et silitaksid teda.

Vihane kass. Kui kass on tujust ära, siis pole ta olek kohe kindlasti lõdvestunud. Vihase kassi pupillid on suurenenud, kõrvad on lidus, keha on jäik ja saba liigub agressiivselt küljelt küljele. Kui kass käitub nii, siis tähendab see, et ta vajab ruumi, et rahuneda.

Jäta ta rahule. Ära jää kassi jõllitama, kui silmside kaob, saab ta vaikselt rahuneda. Võid proovida kassi tähelepanu ka mujale juhtida. Krabista midagi, mis kassi tähelepanu köidab või viska talle mõni mänguasi.Kõige paremini aitab see, kui lähed lihtsalt eemale ja lased kassil omaette maha rahuneda.

Hirmunud kass. Kui kass hoiab maadligi, saba on jalge vahel ja ta vaatab sulle otsa ning proovib end samal ajal peita, siis on kass ilmselgelt hirmunud ja otsib turvatunnet. Olenemata sellest, mis kassi parasjagu ehmatas, tasub jääda rahulikuks ja anda kassile kohanemiseks ruumi. Muuda kassi ümbritsev keskkond rahulikuks ja vaikseks. Kui kass kedagi sellises olekus jõllitab, püüab ta mõista, kas teda on mõni oht ähvardamas.

Kuidas õpib kass sinu tähelepanu püüdma? Viise on erinevaid. Kass õpib aja jooksul selgeks mõned nipid, mis töötavad just tema peremehe peal. Näiteks võib kass istuda sinu ette ja sind jõllitada, samuti tulla mäugudes sinu tähelepanu nõudma. Kui soovid sinu ja su kassi vahelist sidet tugevamaks muuta, siis proovi oma kassi võimalikult palju mõista.

Allikas: petmd.com