Ära kiirusta. Lihtne on armuda mõnda kassi pelgalt varjupaiga kodulehel oleva kirjelduse ja fotode järgi ära. Mine aga kohale ja vaata, millise kassiga tekib päriselt side. Kindlasti pea nõu ka varjupaigatöötajatega, sest nemad teavad kindlasti erinevate kasside kohta rohkem rääkida. Näiteks mõni kass vajab kindlasti seltsilist, teine tahab aga ainult peremehga koos elada ja võib armukade olla. Igal juhul on väga tähtis, et kõik klapiks.

Ära jäta kõike vajalikku soetamata. Kassi võtmisel on vaja osta üht-teist, mis on kassi eluks vajalik. Kindlasti on kassil vaja toidunõusid, kvaliteetset toitu, magamisaset, mänguasju, transpordipuuri, kassiliiva, ronimispuud jne.

Ära kiirusta loomi üksteisega tuttavaks saama. Kui peres elab juba üks kass või koer, siis võtab sageli mõlemal loomal aega, et teineteisega kenasti tuttavaks saada. Samas on oluline, et kumbki ei tunneks, et neid on unarusse jäetud. Kindlasti ei tohi loomi aga sõbrunemisel tagant kiirustada, sest see võib hoopis tüli ja stressi tekitada. Kassid võiksid tutvuda nii, et esmalt nuusutavad nad teineteist ja harjuvad üksteise lõhnadega.

Kodukohandus. Kui võtad kassipoja, siis on oluline silmas pidada mõningaid punkte veendumaks, et kodu on kassipojale sobilik. Kuna kassipoeg pole kogenud, võib olla mitu asja, mis teda ohustavad. Näiteks peaks vaatama, et tualetipoti kaas on kinni, sest kassipoeg võib sinna ronida, sisse kukkuda ja uppuda. Riiulitelt võiksid ära korjata õrnad esemed, sest kassipoeg võib kogemata ümber ajada erinevaid asju. Enne pesumasina käivitamist veendu, et kassipoeg pole sinna kogemata sisse roninud. Ära jäta ka lahtist tuld järelvalveta. Üldiselt on kassipojad uudishimulikud ja seetõttu peaks neil silma peal hoidma, et nad end kogemata ei vigastaks.

Regulaarsed külastused loomaarsti juurde. Kassiga tuleb käia loomaarsti juures kindlasti paar korda aastas. See on oluline, sest nii saab ennetada suuremaid tervisemuresid. Loomaarsti juures tuleb regulaarselt kontrollis käia ka siis, kui kõik on näiliselt korras.

Kassid ja koerad käituvad erinevalt. Ei tohiks eeldada, et kass käitub nagu koer. Kui võtad kassi, loe põhjalikult, kuidas kassid ennast tavaliselt väljendavad ja mis neile meeldib ning ei meeldi.

Allikas: Pet MD