Meie juures elab nüüd kass. Kuidas me saame oma kodu tema jaoks mugavaks teha?

Esimene asjana tuleks leida koht kassi liivakastile. Isegi kui kassil on võimalik õues käia, on perioode, mil kass veedab rohkem aega siseruumides ja vajab kindlasti liivakasti.

Mitme kassi omanikuna leian, et parem on kasutada paakuvat kassiliiva, kuid lisaks on võimalik soetada kassidele allapanuks mitmeid ökoloogiliselt puhtaid tooteid, mis on valmistatud biolagunevast materjalist.

Kassi liivakast tuleks asetada privaatsemasse ning mitte liiga käidavasse kohta, mis samas oleks kassile aga kergesti ligipääsetav. Tavalisem viga, mis tehakse, on see, et liivakast pannakse kusagile kaugele, silma alt ära. See teguviis omakorda põhjustab seda, et kassi liivakast jääb tihti puhastamata hakkab haisema. Ka ei peaks me kassi wc ümbrust millegagi eraldama.

Milline peaks olema toidu- ja jooginõu

Kass vajab joogi- ja toidunõusid. On parem, kui söögi- ja veenõu ei oleks teineteisega ühendatud, sest siis saame vahetada toitu ja vett eraldi. Ühendatud nõude puhul võib juhtuda, et kassi joogivette võivad sattuda toidutükid. Kassid aga tahavad, et nende joogivesi oleks võimalikult puhas. Keraamilised või klaasmaterjalist toidunõud on parim valik.

Pehme plastik kipub endas lõhnu kinni pidama, seda on raske puhastada ja võib tekitada kassile näopiirkonnas nagaprobleeme. Mõistlik oleks soetada kaks komplekti nõusid, sest kui ühed nõud on pesus, on teised kohe võtta. Toiduõud ei peaks olema väga sügavad, sest kassile meeldib süües ümbrusel silma peal hoida.

Ka kassi toidunõud peaks olema mitte käidavas kohas. Kassid tahavad oma söögikohas tunda end lõdvestunult. Nagu jahimehed ikka, toovad ka nemad oma jahisaagi turvalisse kohta, kus seda rahus süüa.

Mänguasjad

Igas vanuses kassid vajavad mänguasju. Kodused kassid vajavad, et kogu nende energia, mis oleks looduses suunatud nende saagi saagi püüdmisele, oleks kodustes tingimustes ümber suunatud mängimisele. Seetõttu on mänguasjadel on oluline roll. Lisaks lasevad mänguasjad meil oma kassiga aega veeta, üksteisest rõõmu tunda ja näidata oma kassile, et me hoolime temast.

Ma lasen oma kassidel enda juures ka magada. Nad on väga puhtad loomad. Kassidele, kes on meisse kiindunud, meeldib oma armastust välja näidata ja kallistusi jagada. Kuna nende unetsükkel on lühem kui meie oma, siis tagades neile pääsu magamistuppa tuleks jätta uks lahti, et nad saaksid vajadusel liikuda oma toidunõude või liivakasti juurede.

Kassid ei kasuta oma magamisaset nagu koerad seda teevad. Kui nad meid armastavad, tahavad nad meiega koos olla. Neid saab õpetada meie jalgu teki all mitte taga ajama ja meid mitte segama kui magame. Niimoodi on võimalik mõlemal, nii meil kui kassil lähedust nautida!

Kassil on vaja head kraapimisposti. Mida tugevam see on, seda parem. Vastupidav ja ilus kraapimipost on oma hinda väärt. Hea kraapimispost tagab, et meie oma mööbel on kaitstud ja laseb omakorda kassil oma stressi maandada ja teha oma olulisi kraapimis- ja venitamisprotseduure. Kui kassile kraapimispost meeldib, siis ei pea talle selle kasutamist niiväga õpetama. Looduses kasutavad kassid puid, mis tugevad ja lasevad kassi oma jämeda tüve sisse küüned lausa ära peita. Niisiis, valides kraapimisposti, mõtle puu peale, kus kass meelsasti oma küüsi teritaks!

Seega tehes mõned olulised ostud, saame tagada, et meie kass on meie rõõmus kaaslane aastateks!