"Need kaks mitte kõige kergema minevikuga sõpra läheksid hea meelega koos koju, kus rahumeelselt külg külje kõrval nurru lüüa," kirjutab Kassiabi oma Facebooki lehel. Kassitoas mööduvad nende päevad üksteise kaisus magades.

Kui punane kiisupoiss Piraat jaanuarikuus MTÜ Kassiabi hoole alla sattus, oli ta väga täbaras seisundis. Kass leiti Lääne-Virumaal asuva Rakke aleviku tänavatelt ringi luusimas. Välimuse järgi võis eeldada, et kodu sel kassil ei olnud. Ta oli tänavatel juba pikemat aega elanud, kuni lõpuks jäi pidevalt halveneva tervise tõttu kohalikele elanikele silma. Kassiabiga ühendust võtnud loomasõbrad tahtsid kassile abi pakkuda ja teda aidata.

Jaanuarikuus jõudis sõbralik punast värvi isane kass Tallinna. Esmalt viidi ta kliinikusse, sest looma karv oli mitmest kohast tundmatu tööstusliku õliga koos. Selle tagajärjel oli tekkinud tugev nahapõletik ja karvad tuli maha ajada. Piraat oli kaotanud ka kõik hambad peale kihvade. Tal oli tugev nohu ja silmapõletik, erinevatest parasiitidest rääkimata. Punasel poisil tuli pikemaks ajaks kliinikusse ravile jääda.

Sellest on möödas enam kui pool aastat ja tänaseks vaatab vastu hoopis teistsugune kass. Piraat on hästi paranenud ja tema keha katab kaunis kasukas. Minevik on selja taha jäetud ja Piraat naudib inimese tähelepanu ning liigikaaslaste armastust ja hoolt. Piraat on kastreeritud, vaktsineeritud ja kiibitud ning ootab endale kodu!