Korista ära kõik vedelemas olevad nipsasjad ja muuda elamine kassile turvaliseks.

Kassipojad on väga uudishimulikud ja armastavad igasuguste ettejuhtuvate asjadega mängida. Peida ära kõik, mis võib kassile ohtlikuks osutuda ja varu lemmikloomale sobilikke mänguasju, millega ta oma mänguhimu rahuldada saab. Kõik patareid, kirjaklambrid, patsikummid ja nööpnõelad olgu turvaliselt lauasahtlis. Pane tähele, et ka kilekotid, toidujäätmed ja muud plastpakendid kassi haardeulatusse ei satuks. Need võivad kassile väga ohtlikuks osutuda.

Kodukeemia olgu turvaliselt kapis

Enamik kodus kasutatavaid kemikaale on lemmikloomadele mürgised ja õnneks ka ebameeldiva lõhnaga, küll aga on kassipojad uudishimulikud loomad ja me ei pruugi selle pealegi tulla, mida kassipoeg mekkida või lähemalt nuusutada tahab, mistõttu veendu, et kõik kodukeemia pudelid oleksid turvaliselt suletud ja kappi ära peidetud, et lemmikloomad ega lapsed neile ligi ei pääseks. See hõlmab mitte ainult puhastusvahendeid, vaid ka muid ohtlikke mürke, nagu putukamürgid, antifriis, lilleväetised, värvieemaldid ja ravimid. Hoia need kättesaamatus kohas.

Kaardista ära kõik kassile mürgised toataimed

Loomulikult näevad värsked liiliad söögilaual imelised välja, rääkimata meeldivast aroomist, mis koju tulles ninasõõrmeid paitab, kuid kahjuks liiliad kassidele väga mürgised. Paraku ei ole need aga ainsad mürgised lilled. Paljud populaarsed toataimed on kassidele mürgised. Kontrolli üle, kas sinu kodus on kassile mürgiseid taimi. Anna need ära või paiguta nii, et kass neile ligi ei pääseks. Vii end kurssi ka pere igapäevasel toidulaual leiduvate toiduainetega, mis kassidele mürgised on.

LOE VEEL | Neid seitset toataime võid julgelt pidada, kui sul on kass

Säti kassile paika tema isiklik pesa ja pelgupaik ning soeta ka sobiv liivakast

Uued inimesed, lõhnad, hääled ja kohad võivad väikesele kassipojale stressi ja ärevust põhjustada. Tema jaoks on maailm veel üks hirmutav ja põhjatu koht, mida ta vaikselt tundma õpib. Et aidata kassil uues kodus kohaneda, on hea sättida valmis üks turvaline ja vaikne nurgake, kuhu ta tahtmise korral varjuda saab. Leia kodus väikene ja pime koht, mis on siginast-saginast eemal ja säti see uuele lemmikloomale valmis. Anna talle aega ja lase oma uuel perelemmikul rahulikult kohaneda.

Pelgupaigad

Kassid tunnevad end palju kindlamalt, kui neil on erinevaid peidupaikasid, kuhu näilise ohu korral varjuda. Väikesed ja pimedad nurgakesed on turvalised ja pakuvad kassile kaitset. Samuti meeldib kassidele ka lae all turnida. Lemmikloomapoodides müügil olevad spetsiaalsed pesad, telgid ja tunnelid on üheks variandiks, kuid odavama alternatiivina võid ehitada erinevaid pelgupaikasid ka pappkastidest ja muudest kodus leiduvatest käepärastest asjadest ja materjalidest.

Kraapimispuu

Kassid armastavad kratsida ja teevad seda tahes-tahtmata, olgugi, et omanikele see tavaliselt ei meeldi, kui kass oma küüned uhiuue diivani peal välja sirutab. Selle vältimiseks on ülioluline osta või meisterdada kassile spetsiaalne kratsimispost, mille peal küünte teritamine on lubatud.

Soeta erinevaid mänguasju
Olgugi, et kass suure osa päevast magab, vajab ka tema arvestataval hulgal omaniku tähelepanu ja seltskonda. Liikumisvajadus peab olema rahuldatud, mistõttu tasub koju erinevaid mänguasju varuda, et oma noorele kassile põnevust ja vaheldust pakkuda. Hunnik erinevaid mänguasju aga ei tähenda seda, et sina kassiga mängimise kohustusest prii oled.

Paigalda oma kassile mikrokiip ja vajadusel kaelarihma külge ka sinu kontaktandmed
Kui kass käib aeg-ajalt ka õues või on oht, et ta pääseb välisukse vahelt plehku, siis mikrokiip ja kontaktandmed kaelarihmal aitavad sinu kassil koju tagasi jõuda ka siis, kui keegi teine või loomade varjupaik ta üles leiab.

Allikas: cuteness.com