Otepää Konsumi juurest leiti mõne nädala eest väga halvas olukorras noor emane kass. Umbes paariaastane kiisu oli Konsumi juures elanud ilmselt juba üsna kaua ja kaalus napilt kaks kilo. Leidjad ei teadnud, mida haige kassiga pihta hakata, seega kaalumisele läks ka variant tema piinad lõpetada ja ta loomakliinikus magama panna.

Sellegipoolest sekkus sellesse loosse üks hea ja hakkaja inimene, tänu kellele leidis kass, uue nimega Killu, omale kiiresti hea hoiukodu. Hoiukodu inimene on Killusse tänaseks aga juba sedavõrd kiindunud, et kiisust saab suure tõenäosusega tema pereliige. Küll aga on Killu endiselt väga viletsas seisus ning vajab paranemiseks täna veel võimalikult paljude heade loomasõprade abi.

Arvatavasti autolt saadud löögi tulemusena oli Killul murdunud saba, mis on praeguseks juba amputeeritud raske mädaniku tõttu. Ka on kiisul üks silm tugevalt kahjustada saanud. Sellele lisaks seisneb Killu peamine mure aga hoopiski tema esikäpas: tal on küünarluu murd, mis on tänaseks valesti kokku kasvanud. Kuna luu otsad on tunginud läbi naha, on tekkinud ka luupõletik.

Esimene veterinaar, kelle vastuvõtul Killu käis, arvas, et tulebki ehk käpp amputeerida. Eesti Maaülikooli loomakliinik on aga seevastu valmis murdu parandama: dr Hõimu arvates on see veel võimalik, käpas on vereringe ja kõik funktsioonid toimivad. Lisaks on tegu noore ja elujõulise, väga südamliku loomaga, kellel võiks ees olla ilus neljakäpalise elu!

Operatsiooni ja sellega seotud protseduuride ligikaudne maksumus ulatub aga keskmiselt 1000 euroni ning operatsioon leiaks aset juba 28. märtsil. Kõik ülejäänud tavapärased protseduurid nagu kiipimine, vaktsineerimine jm katab hea meelega hoiukodu ehk Killu tulevane omanik ise. Samuti on hoiukodu katnud kõik eelnevad paari nädala jooksul Killule tehtud veterinaarsed protseduurid.

Viimases hädas palus hoiukodu Eesti Loomakaitse Seltsi abi eesootava kuluka operatsiooni eest tasumisel ning selts on otsustanud omalt poolt tublit omaalgatuslikku kiisu päästeoperatsiooni kindlasti aidata.

Kontaktid ja teave, kuidas Killut aidata, on üleval Eesti Loomakaitse Seltsi Facebooki lehel.