Tommi perenaisega

Kuna kassid on pretensioonikad loomad, pole sobiva liiva valimine lihtne töö ka omanikele. Seda enam, et turul on peadpööritav valik kassitualeti vahendeid.

Alates möödunud sajandi keskpaigast, kui väljakäigus kasutatud tavaline tuhk või liiv asendus spetsiaalsete produktidega ning revolutsiooniliseks ideeks kujunes saviliiv, on kassiomanikud pidevalt valiku ees seisnud. Lõhnastatud või naturaalne? Või hoopis puidust graanulid? Selge on üks: kui kassile tema kemps ei istu, teeb ta häda lihtsalt mujale.

Tommi

Tommi käsutuses oli kaks kotti uudset Natural Tofu kassiliiva: üks pakk tavalist bambuseliiva ja teine bambuseliiv, mis oli segatud söega.

"Elupõlise kassipidajana olin mõõdukalt skeptiline, aga siiski lootusrikas. Oma „kassistaaži“ jooksul olen ära proovinud ilmselt kõik erinevad kassiliiva sordid ja igal neist on mingi viga- mõni tolmab, teine lõhnab halvasti, kolmas ei ima niiskust. Hullemaks teeb asja see, et minu kassike on pika karvaga, mis omakorda suurendab tõenäosust liiva laiali tassimiseks," tunnistab Liisa.

Tommi ja kassiliivapakid

Tofuliivast on aga päriselt vaimustuses nii kass kui perenaine. Kui pakend lubab, et ühele kassile jagub liiva kuuks, siis pea seitsmekilosele isasele kõutsile piisas ühest pakist liivast pooleteiseks kuuks.

"Liiv lõhnab neutraalselt, aga salvestab ebameeldivad lõhnad endasse, ei tolma üldse ja karvade külge ka ei jää. Kassitualeti puhastus on superlihtne. Kirsina tordil on liiv naturaalne ja keskkonnasõbralik," iseloomustab Liisa. "Minu hinnangul esimene väga-väga kvaliteetne kassiliiv."

Tommi