Singapura

Singapurat peetakse maailma kõige väiksemaks kassitõuks. Enamus selle tõu esindajaid on keskmisest kodukassist poole väiksemad. Singapural on pikkade kõrvade ja suurte silmadega väike ja habras keha. Nad on väga aktiivsed ja mängulised ning armastavad ronida. Singapura on lähedas suguluses Abessiinia kassiga ja kuigi tõug sai alguse Jaapanist, selgub, et sellele panid aluse Ameerikast pärit kassid, kes toodi Singapuri ja kes pärast tõu väljakujunemist sealt uuesti välja viidi.


Munchkin on kass, kelle keha on vaid pisut väiksem kui enamikul kassidel, kuid kellel on erakordselt lühikesed jalad, mistõttu nad on keskmisest kassist palju madalamad. Munchkin on suhteliselt kaasaegne tõug, kes kujunes välja alles 1980. aastatel. Nad on mängulised ja aktiivsed ega lase oma lühikestel jalgadel lõbutsemist takistada! Nad on võimelised jooksma ja hüppama nagu tavalised kassid, ehkki nad ei pruugi hüpata sama kaugele või kõrgele. Munchkini lühikesed jalad tekkisid tõule alusepannud kasside geneetilise mutatsiooni tõttu, mida mõnikord seostatakse terve rea pärilike terviseprobleemidega. Kui kaalud kunagi Munchkini kassi hankimist, on oluline tema tervist ja võimalikke tervisemuresid põhjalikult uurida.

Cornish Rex on üks kahest harvaesineva karvkattega kassitõust, kes siin nimekirjas esinevad, ning need kassid on pisikesed ja mängulised ning meenutavad välimuselt väga kassipoega. Nende karv on väga pehme ja laineline, mis katsudes meenutab justkui udusulgi. Kassi näo ja kõrvade kuju meenutab siiami kassi. Ka iseloom ja käitumine sarnaneb siiami tõule. Nad on intelligentsed, häälekad ja kipuvad oma omanikesse tugevalt kiinduma.

Devon Rex on Cornish Rexi lähisugulane ja kuigi kahe tõu vahel on vaieldamatu sarnasus, on nad sellegipoolest väga erinevad. Devon Rex on veel üks väikesekasvuline tõug, kellel on suur isiksus ja kõrge intelligentsus ja neid saab isegi õpetada koera moodi trikke tegema. Neil on väikesed saledad kehad ja suured nahkhiirt meenutavad kõrvad. Devon Rexil on samuti laineline või lokkis karv. Neil on ka väga lühikesed vurrud, mis võivad samuti lokkis olla!

American Curl tõukasse on küll erinevates suurustes, kuid enamik neist on pisemat kasvu. Lisaks sellele, et nad on pisikesed ja üldiselt väga atraktiivsed tänu oma kasvule ja headele proportsioonidele, on nad eristatavad ka tänu neile nime andnud lokkis kõrvadele. Nende kõrvade puhastamiseks vajavad nad pisut täiendavat hoolt, kuid muidu on tegemist vähest hooldust vajava tervisliku ja aktiivse kassitõuga. Nad on väga rõõmsameelsed ja sõbralikud ning armastavad väga mängida.

Kõiki viit ülalnimetatud kassi tunnustatakse ametlike tõugudena.

Allikas: pets4homes.co.uk