1. Viinamarjad ja rosinad

Tunduvad head maiustused kassidele, aga reaalsus on teine. Viinamarjade ja rosinate söömine võib kassidel põhjustada neerupuudulikkust. Varajaseks märgiks on oksendamine ja hüperaktiivsus. Viinamarjad on süsivesikuterohked.

2. Küüslauk ja sibul

Kõlab pisut üllatavalt, et need on kassidele ohtlikud, sest kasutame neid peaaegu igas toidus, kuid siiski. See on tõsi. Väikeses koguses võib küüslauk, sibul ja isegi pulbri või kuumutatud kujul põhjustada kõhulahtisust. Suuremates koguses on olnud juhtumeid, kus kassil kujuneb välja aneemia.

3. Avokaado

Tänapäeval on avokaado saanud eriti populaarseks toiduaineks. Kuigi vili on inimestele kasulik ja muidugi väga maitsev, sisaldab see karvapallidele mürgiseid toksiine. Tagajärjeks on oksendamine ja äge kõhulahtisus.

4. Alkohol

Alkoholil on samasugune mõju kassidele nagu inimestele. Alkohol kahjustab maksa ja aju. Ainuüksi kaks lusikatäit kanget alkoholi viib kahe kilose kassi koomasse ja üks lusikas rohkem on juba surmav! Magus alkohol võib kassi ligi meelitada, ole väga ettevaatlik!

5. Šokolaad

Šokolaad on kõigile lemmikloomadele väga ohtlik. See sisaldab kassidele toksilisi aineid, mis võivad tekitada värinaid, südame kloppimist, epilepsiat ja isegi surma. Šokolaadi asemel paku kassile just temale mõeldud maiustusi.

6. Kofeiin

Kofeiini leidub kohvis, rohelises, mustas ja valges tees, energiajoogis ning šokolaadis. Sarnaselt šokolaadile põhjustab kofeiin kassidel raskenenud hingamist, värinaid ja südamerütmihäireid

7. Kirsid ja murelid

Tundub imelik, aga nii see on. Kirsi viljaliha pole mürgine, aga kivi kohta sama ei saa öelda. Kirsikivis peitub aine nimega tsüaniid, mis on ka inimestele surmav. Tihti kasutatakse ka romaanides ja filmides tsüaniidi mõrvarelvana.