Kõik oleneb kassist ja see, et kass eelistab omaette olemist ei vasta alati tõele.

Kassipojad armastavad seltskonda

Kui sinu kass on alles väike ja sa tahaksid veel üht kassi oma perre võtta, siis tee seda kohe. Kassipojad on seltskondlikud ja õpivad alles maailma tundma. Nad kohanevad uute olukordadega hästi, mistõttu ei tohiks uue kassi tutvustamine probleemne olla. Kassipojad, kes kasvavad koos teiste liigikaaslastega on täiskasvanuna üldjuhul sotsiaalsemad ja seltskondlikumad isendid, kui need, kel see võimalus puudub. Kui kassil on juba väiksest peale olnud võimalus teiste loomadega suhelda ja uute olukordadega kohaneda, siis tõenäoliselt ei teki ka täiskasvanu eas sellega enam probleeme.

Tea oma kassi sugupuud ja tausta

Kas sinu kass kasvas üles oma ema juures nagu kord ja kohus või pidi ta juba imikust peale iseseisvalt hakkama saama? Toetav perekond ja liigikaaslased mängivad väga olulist rolli selles, milliseks sinu kass tulevikus kujuneb. Väikesed kassipojad õpivad maailma tundma oma ema ning õdede-vendade toel. Peamised tarkused omandavad nad ema imiteerimise ja tunnetamise teel ning mida kauem on neil võimalus oma perekonna keskel kasvada, seda avatumaks ja tasakaalukamaks nad tulevikus kujunevad.

Ole kursis ka teise kassi taustaga

Täpselt samamoodi mängib rolli ka teise kassi taust ja sugupuu, kuidas on tema üles kasvanud ja milline on tema lapsepõlv olnud.

Kasside vanus ja energiatase võiks olla sarnane

Kui soovid oma perre ka teist kassi, siis veendu, et nende energiatase oleks enam-vähem sarnane. Üheealised kassid saavad omavahel reeglina paremini läbi kui väga suure vanusevahega liigikaaslased. Eakas kass tahab pigem rahu ja vaikust ning väikene kassipoeg ajab teda tõenäoliselt hulluks, seevastu kaks noort kassi saavad kiiremini sõpradeks, sest nad on energilised ja suhtlusaldid.

Üldjuhul nõustuvad eksperdid, et sarnase energiatasemega ning enam-vähem ühes eluetapis olevad kassid lepivad teineteisega kiiremini. Neil on sarnane elurütm ning nad mõistavad teineteist.

Allikas: cuteness.com