Hr porilombi Vuntsi seiklused said alguse kaks aastat tagasi detsembrikuus, kui aastavahetuse eel hakkas Karina perekonna majja sisse tungima üks pisikene emane kass. Ta kolistas ja tuuseldas ukse taga järjepidevalt seni, kuni sai ukselingi lõpuks lahti. Kass oli niivõrd julge, et tuiskas otsejoones tuppa ja sinna ta ka jäi, meenutab Karina kahe aasta tagust juhtumit.

"Nii see kass meie pere ellu tungis, täiesti ise. Juba algusest peale oli tal suur söögiisu ja me ei pööranud sellele ka erilist tähelepanu. Arvasime, et näljatunde pärast ta meile tuligi. Kuna tegemist oli kodutu kassiga, uskusime, et on täiesti normaalne, et ta päev-päevalt pisut priskemaks muutus," meenutab Karina. Tegelikult ootas neid ees aga suur üllatus!

17. märtsil 2017. aastal sündisid kassile kolm poega. Pisikesed karvapallid kasvatati üles ja esialgne plaan oli kõigile neljale kassile uued kodud leida. Asi ei läinud aga päris nii. Pererahvas leidis uued kodud kahele tüdrukule. Nemad läksid Tartusse. Isane kassipoeg ja kassipoegade ema ehk Emme otsustati endale jätta.

"Tegelikkuses teadsin ma kohe, kui Vuntsi esimest korda nägin, et see kass saab minu omaks," meenutab Karina. Kassipoegade ema sai nimeks Emme, kuid isasele kiisule valiti nime kaua. Mitte miski ei tundunud õige, mistõttu oli ta pea pool aastat ilma nimeta, kuni lõpuks see ikkagi leiti.

"Härra tuli sellest, et Vunts on väga muhe kass. Seejärel lisandus "porilombi", kuna ta armastab vees ja porilompides ringi trampida ning viimasena lisandus nimi "Vunts", sest kassil on looduse poolt antud kaunid valged vuntsid. Viis kuud hiljem saigi kass omale nime - Härra porilombi Vunts," rääkis Karina.

Hr porilombi Vuntsist on saanud omamoodi kuulsus. Tal on Facebookis ja Instagramis oma leht, millel on palju jälgijaid. Vunts on kuulus oma naljakate kommete poolest, mis tavapärase kassi tegemiste hulka ju üldse ei sobi. Ka pererahvas tõdeb, et see lemmikloom pole teps mitte tavaline kiisu.

"Hr porilombi Vunts pole "lihtne" kass, kuna ta tahab pidevalt teiste kasside, koera või mõne inimese tähelepanu. Vunts on kass, kes on krutskeid täis ja üllatab meid iga jumala päev," iseloomustab Karina oma kassi.

Seal peres algab iga hommik juba suure kärtsu ja mürtsuga, sest lisaks Vuntsile on peres kolm kassi, üks kutsikas ja kaks merisiga. Kõik nad annavad hommikuti oma tühjast kõhust häälekalt märku. Kui merisead välja arvata, siis on kõik ülejäänud loomad tänavatelt päästetud.

Härra porilombi Vunts on aga selgelt üks erakordne sell. Tal on mitmeid naljakaid kombeid, mida igal kodukassil ei ole. Üheks näiteks on tema söögikombed, mida Karina väga ilmekalt ka kirjeldab:

"Kui öösel peaksid krõbinad kaussidest ootamatult otsa lõppema, siis ega Vunts kedagi ometi nälga ei jäta. Hoolimata sellest, et inimesed magavad, teeb Vunts oskuslikult külmkapi ukse lahti ja kutsub suure kisaga kohale ka ülejäänud kassid. Samal ajal, kui kassid külmkapis tuuseldavad, lükatakse koerale krõbinate kast riiuli pealt otse sülle. Meie peres ei ole ka selles midagi kummalist, kui hommikuks on pool sinki külmkapist lihtsalt ära söödud või juustupakk, mis eile oli veel puutumata, täiesti otsa saanud."

Pole muidugi ime, et Vuntsil on sellised naljakad kombed. Juba tema ema oli erakordne kass. Tema oli ju see, kellest see lugu alguse sai. Vuntsi ema, kelle pererahvas ristis Emmeks, tuiskas ühel detsembrikuu päeval Karina majja sisse, sinna ta ka jäi. Emmel sündisid pojad ja üks neist ongi Hr porilombi Vunts, Viljandimaal elav staarkass.

Vuntsil on teisigi vahvaid kombeid. Juba pooleteistkuusena hakati temaga õues käima. Kass õppis kiiresti ära, et kui traksid peale pannakse, siis saab jälle õue. Musta-valgekirjule Vuntsile on omaseks saanud just punased jalutusvestid. Selle järgi tunnevad kohalikud ta juba kaugelt ära. Vuntsil on kodus terve kollektsioon: kapis on viis paari trakse ja kolm vesti.

Vunts armastab õues käia. Ta matkab metsades või jalutab kodutänavatel. Ühel hetkel avastas ta enda jaoks ka porilombid. Ta armastab seal kõhuli vedeleda ja käpaga vee alt igasugu huvitavat kraami välja kaevata. Peale porilompide hullab ta ka suuremates veekogudes. Ka jões on ta sulistamas käinud. Vesi teda ei kohuta. Kui vesi kassidele üldjuhul ei meeldi, siis Hr porilombi Vuntsile pole kasuka pesemine mitte mingisugune probleem. Ka kraanikausis tunneb ta end kui kala vees.

Hr porilombi Vuntsi tegemisi saab jälgida nii Instagramist kui ka Facebookist.