Tallinna varjupaiga hoole all on madalamat kasvu koer Sofi. Sofi on tagasihoidliku loomuga koer, kes uuelt omanikult palju ei nõua. Tallinna varjupaiga hoole alla sattus ta suvel, kui tema eelmine omanik suri. Kuna Sofil ei olnud kusagile minna, pakkus varjupaik koerale ulualust. 22. oktoobril tähistas Sofi oma sünnipäeva. Nüüd on ta 10-aastane.

Sofi on koer, kes nõuab vähe, kuid vastu annab väga palju!

Hoolimata oma vanusest, on Sofi rõõmus ja terve. Hiljuti eemaldati tema käpalt küll väikene rasvkasvaja, kuid see oli tühi-tähi. Sofi on rahulik ja malbe koer. Varjupaiga töötajate seas on ta suutnud endale luua ülimeeeldiva maine - temast peetakse lugu. Ta ei kipu esile, välja, haukuma, kahejalgsete najale hüppama ega teistega kaklema. Ta on vaikne koer.

Siiski tahab ka Sofi tähelepanu ja on tänulik iga hellituse eest, mis talle pakutakse, kuid kui need jäävad tulemata, siis ta lepib ja ootab kannatlikult edasi. Niiviisi Sofi ootab ja ootab juba mitu kuud, kuid kahjuks ei ole ikka veel keegi teda soovinud. See, kes iganes soostub Sofit ühel ilusal päeval koju viima, saab uue tähelepaneliku pereliikme, kes nõuab vähe, kuid vastu annab väga palju!

"Sofi on tõeline leedi," kirjeldas Tallinna varjupaiga juhataja Relika Lind oma hoolealust. Ta on rahulik koer, kes ilma asjata ei haugu ega nähva. Välimuse poolest meenutab ta juhataja sõnul amstaffi.

Koer Sofi

Sofi on kontaktne ja inimesele orienteeritud koer. Vanuse pärast ei vaja ta väga palju liikumist ja magab halva ilma korral meelsasti ka hiliste hommikutundideni voodis. Sofi on tubase eluviisiga ja sobib ka korterisse elama. Kõige enam sooviks ta kodu, kus teisi loomi ei ole.

Sofi kõrge vanuse tõttu on tema uue kodu leidmise võimalused kasinamad kui teistel varjupaiga hoolealustel. Loodetavasti saame üheskoos selle koera unistuse täita! Hetkel on koer hoiukodus.

Kui Sina saad Sofit aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Ülejäänud 23 projektis osalevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.