Virumaa varjupaiga hoole all on umbes kuuekuune kutsikas Lotte. Ta jõudis varjupaiga hoole alla novembrikuus. Esimesed elukuud elas ta Jõgevamaal, kuid perel, kus ta kasvas, ei olnud koera jaoks piisavalt aega ega ka talle sobilikke tingimusi, mistõttu sattus Lotte Virumaa varjupaiga hoole alla. Seal ootab ta nüüd uut kodu.

Lotte vajab sotsialiseerimist ja koolitust.

Saksa lambakoera kutsikale sarnanev Lotte on võõrastega alguses pisut häbelik ja vajab harjumiseks aega. Seda sellepärast, et olulisel sotsialiseerimisperioodil, mil kutsikat peaks erinevate olukordade, inimeste ja loomadega tutvustama, ei saanud Lotte piisavalt tähelepanu ega kogemusi. Ta elas kodukoera elu ega näinud midagi väljaspool oma kodu, mistõttu õpib Lotte alles nüüd teda ümbritsevat maailma tundma.

Lotte on heasüdamlik ja armas kutsikas. Ta on alguses küll pisut ettevaatlik, kuid kui ta viimaks avaneb, siis koorub sealt alt välja üks mänguhimuline ja lustlik sõber, kes tahaks endale väga peremeest ja kodu. Kuna Lotte on alles õige noor, siis saab ta kindlasti oma ebakindlustest üle, kui leidub keegi, kes on valmis temaga tegelema ja teda koolitama.

Kutsikas Lotte

Lotte tahab väga õppida ja armastab ka mängida. Temaga võiks minna kooli ja harrastada tulevikus ka mõnd koeraspordiala. Nagu noor koer ikka, on ka Lotte väga toimekas ja hakkamist täis koer. Ta tahab palju liikumist ja palju tähelepanu ning otsib perekonda, kel on võimalik seda talle anda.

Lotte vajab sotsialiseerimist ja koolitust. Virumaa varjupaiga juhataja sõnul võiks Lotte sobida ka teiste loomadega, kui nemad Lotte vastu võtavad. Lotte ei ole agressiivne koer, pigem hoiab ta madalat profiili. Tema kodu võiks kindlasti olla eramajas, kus Lottel oleks võimalust ka õues ringi joosta. Lottest kasvab suur koer.

Lotte on vaktsineeritud ja kiibistatud ning saanud kõik vajalikud parasiiditõrjed, kuid kuna Lotte on veel väga noor, siis ei ole ta steriliseeritud. Steriliseerimisoperatsioon jääb kanda uutele omanikele.

Kui Sina unistad ühest armsast sõbrast ja saad Lottet aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Virumaa varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 23 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.