1. Labradori retriiver

Sportlikule ja aktiivsele peremehele on energiline ja kiinduv retriiver sobiv kaaslane. Selle koera võib julgelt matkale või pikemale loodusretkele kaasa võtta. Retriiverid on avastushimulised ja toredad kaaslased, kes sobivad hästi ka teiste koertega.

2. Saksa lambakoer

Nad on tähelepanelikud, alati valmis peremehe käsklusi täitma ja neile ei tekita pikkade distantside läbimine mitte mingisugust raskust. Ega saksa lambakoeri ilmaasjata politseikoertena kasutata - hea füüsis ja tugev vastupidavus on selle koera kohta käivad märksõnad.

3. Bokser

Bokser on lõbus ja mänguhimuline koer, kelle võib endaga jooksurajale kaasa võtta alles siis, kui koer on vähemalt 18 kuu vanune. Joostes ei tohi koera üle väsitada, vaid talle tuleks pakkuda mõõdukat treeningkoormust.

4. Saksa lühikarvaline linnukoer

Saksa linnukoer on aktiivne seltsiline, kes on tõeline jooksuhull ja laisa peremehe tõeline trennimotivaator.

Dobermannid on tugevad ja atleetlikud koerad, kellele meeldib läbida pikki distantse ja palju joosta. Kuna nad on väga terava tähelepanuga ja uudishimulikud, siis võib vahel juhtuda, et dobermann selle asemel, et peremehe käsklusi kuulata, keskendub hoopis mõnele jänesele, keda ta parajasti näeb vilksamisi puude taha kadumas.

5. Austraalia lambakoer

Austraalia lambakoera soetamisele võivad mõelda ka juba veidi edasijõudnumad tervisesportlased. Need koerad on kuulekad ja kogenud looduseuurijad ning pole võimatu, et see koer jõuab jooksuraja lõppu juba enne peremeest.

6. Berni karjakoer

Nad on hästi treenitavad ja tulevad meelsasti loodusretkeldele kaasa. Oma rahuliku iseloomu tõttu on need koera ideaalsed rahulikel ja energiat taastavatel jalutuskäikudel. Berni karjakoerad ei ole väga vastupidavad. Selleks, et koeralgi huvitav ja lõbus oleks, ära teda füüsilise treeninguga liialt koorma.

7. Vizsla

Viszla vajab palju aktiivsust ja liikumist, sest nende energia ja mänguhimulisus vajab väljaelamist. Selle koera võid julgelt kaasa võtta, kui lähed ujuma, matkama, või telkima. Kuna nende lühike karvkate ei paku head kaitset külma eest, siis jahedamateks õhtuteks varu koera jaoks tekk.

8. Weimari linnukoer

Lisaks sellele, et need koerad on tõelised südametevallutajad, vajavad nad ka intensiivset treeningut. Seda nõuab juba tõu eripära, sest tegemist on ikkagi jahikoeraga, kes peab olema energiline ja vastupidav. Linnukoer on sobiv valik innukale tervisespordifanaatikule.

9. Alaska malamuut

Alaska malamuute tuntakse eelkõige kelgu- ja päästekoertena. Nad on vastupidavad ja vaprad koerad, kes taluvad hästi madalaid temperatuure ja suudavad kiiresti liikuda ka künklikul ja ebamugaval maastikul, mistõttu võiks malamuudi loodusretkedele alati kaasa võtta ning kindlasti kaasata teda talispordilõbudesse.

10. Jack Russelli terjer

Need koerad on tõelised energiapommid. Nende füüsiline vastupidavus on koguni nii hea, et iga spordist vähegi huvitatud peremees võiks pisikese Jack Russelli enda eratreeneriks võtta.

Allikas: Barkpost.com
Jaga
Kommentaarid