Vähk. Seda on ehk raske uskuda, aga koertel on võime tunnetada teatud tüüpi vähihaigusi, eriti kopsu- ja rinnavähki. Vähihaige inimese nahk eritab intensiivsemaid lõhnamolekule, mida koerad tunnevad. Tegelikult võib neid lõhnamolekule ka inimese nina kinni püüda, aga seda ainult kaugelearenenud vähi puhul. Koerad suudavad aga tunnetada juba haiguse varases staadiumis, mis võib haiguse varajase avastamiseni ja võib päästa peremehe elu.

Voodilutikad. Need väikesed elukad on tüütud ja äärmiselt ebameeldivad voodikaaslased. Õnneks ei pea laskma end öösel ära süüa ega ei pea end pooloimetuks kratsima, sest teatud koerad suudavad voodilutikate olemasolu juba ainuüksi lõhnast kindlaks teha. Eriti hästi treenitavad on selleks otstarbeks beagle'id.

Diabeet. Koeri saab treenida ära tundma peremehe veresuhkru taset tema hingeõhu järgi. Ehkki suhkrutaseme mõõtmiseks veres on vastavad seadmed, on raskematel juhtudel siiski koerte abi vaja. Peremeest, kes võib kiiresti koomasse langeda või saada krambihoo, saab aidata koer, kes haukumisega märku annab, et nüüd tuleb kiiresti midagi ette võtta.

Vaalade väljaheide. Vaalade väljaheite uurimine on vajalik teadlastele, et vaalade elu rohkem mõista. Probleem on selles, et kui vaal häda teeb, vajub see juba 30 minutiga põhja, aga merepõhjast seda otsima minna on võimatu. Teatud koerad on treenitud ära tundma vaala väljaheite lõhna ja seda isegi 2,5 km kauguselt.

DVD-d. Selleks, et võidelda piraat-DVD-de tootmisega, on koeri treenitud ära tundma plastide lõhna, mida DVD-de valmistamisel kasutatakse.

Emotsioonid. Koerad on inimeste tunnetele väga vastuvõtlikud. Koerad on võimelised tunnetama rõõmu ja kurbust. Vahel pole liialdus isegi öelda, et koer tunneb meie emotsioone paremini kui me ise.

Ovulatsioon. Koerad tunnetavad uriinis hormoonide sisaldust.

Surnukehad. Olukordades, kus inimene on kadunuks jäänud või arvatakse olevat koguni uppunud, kasutatakse spetsiaalse väljaõppe saanud koerte abi, kes suudavad lõhna abil surnukeha üles leida.

Pommid ja relvad. Jäljekoerad on treenitud juba õhust tundma ära eri metallide lõhna või lõhkeainete valmistamisel kasutatavate koostisoade lõhna. Need koera on tõelised kangelased, kelle töö on võtta riske, et päästa inimelusid.

Kõrge vererõhk. On koeri, keda on treenitud jälgima kõrge vererõhu all kannatavaid patsiente, kellel on südameinfarkti risk ja keda koer oskab saabuva infarkti eest hoiatada. Koer annab haukudes märku, millal oleks aeg haiglasse minna.

Elekter. Oled sa kunagi mõelnud, miks koerad äikese ajal justkui hulluvad? Lisaks valjule mürisevale häälele ja välgusähvatustele on nad vastuvõtlikud atmosfääris toimuvatele muudatustele. Äikese ajal muutub õhk ioniseerituks ja sellel on õrn metallilõhn. Koerad suudavad seda lõhna tabada juba enne välgusähvatuste algust ja see on põhjus, miks nad on juba voodi all enne, kui äike tõsiselt pihta hakkab.

Allikas: barkpost.com