Jäine mäetipp, mis asub ligikaudu 4,3 kilomeetri kõrgusel merepinnast näib kõle ja üksildane koht ühele armsale koerale. Trinity Smith otsustas vaatamata raskustele teekonna mäe tippu ette võtta ja koera otsima minna.

Neiu proovis meeleheitlikult tuvastada, kust koerakese hääl tuleb. Südantlõhestav ulgumine kotis ja kostis, kuid koera asukohta ei leitud. Kui väljas hakkas pimedaks minema, oli Smith sunnitud otsingud katkestama. Siiski ei annud ta alla ja oli varahommikul koos sõbraga tagasi mägedes.

Seekord tasus vaev ennast ära. Smith ja ta sõber ronisid ja seiklesid mäel kolm tundi, kuid lõpuks õnnestus neil eksinud koer leida! Selleks hetkeks oli eksinud koer juba nii nõrk, et suutis vaid vaevu häält teha. Ta oli nälginud ja tema olid jõuvarud otsas, sest ta vankus elu ja surma vahel juba päevi.

Küll aga ei teadnud Smith ja ta sõber, et koer nimega Chloe oli selleks hetkeks mäel olnud kuus nädalat. 14-aastane koer jooksis oma perenaise juurest minema augustikuu keskel, kui temaga jalutamas käidi. Perenaise sõnul on ta tavaliselt suutnud koera enda juurde tagasi kutsuda, kuid sel korral see ei õnnestunud.

Koera perekond oli väga kurb ja paanikas, nad otsisid nädalaid oma lemmikut taga, kuid tulutult. Vaatamata vanusele ja karmile olustikule, suutis Chloe siiski vastu pidada. Kui Smith koos oma sõbraga koera leidis, levitasid nad sõna, et koer on leitud.

Nüüdseks on Chloe kodus olnud mõned päevad ja tema tervis on märgatavalt paranenud. Siiski vajab koer veel täielikuks taastumiseks aega, aga perekond hoolitseb tema eest hästi.

Koera perekond, kes teda väga taga igatses ja pisarsilmil koju tervitas, tunneb siirast rõõmu, et nende lemmik õnnelikult tagasi on. "Selles koeras on võitlusvaimu rohkem, kui me oleks osanud arvata," sõnasid rõõmsad omanikud, kes olid kuus nädalat hiljem juba lootuse kaotanud. Nad ei suutnud uskuda, et nende lemmik taas koju jõudis!

Allikas: thedodo.com