Õunasüdamik ja seemned

Õunasüdamikud ja seemned võivad koeral põhjustada laienenud pupille, hingamisraskusi, šokki ja võivad osutuda isegi surmavalt kahjulikuks.

Need sisaldavad tsüaniidi ja on kõige ohtlikumad, kui õun on juba vana ja mädaneb.

Kookos ja kookosõli

Kookos ja erinevad tooted, mis seda sisaldavad on saanud uueks moeks ja tervisetrendiks. Suures koguses võib kookos koerale aga seedehäireid ja kõhulahtisust põhjustada. See kehtib nii kookosõli, kookose kui ka muude toodete kohta, mis kookose baasil tehtud on.

Avokaado

Avokaado söömine võib koeral põhjustada kõhulahtisust ja oksendamist.

Viinamarjad ja rosinad

Viinamarjad ja rosinad võivad põhjustada neerupuudulikkust ja neerudega seotud haiguseid. Olenemata sellest, et keegi päris täpselt seda seost ei tunne, siis on rosinatega kahjuks sama lugu. Need on koerale isegi kahjulikumad kui viinamarjad.

Aprikoosi varred, lehed ja kivid

Need võivad põhjustada laienenud pupille, hingamisraskusi ja šokki. Võivad osutuda ka lausa surmavalt kahjulikuks. Need sisaldavad samuti tsüaniidi, mis on eriti ohtlik, kui aprikoosid on juba mädanemas.

Sibul ja murulauk

Koerale, eriti väiksemale koerale võib sibula söömine aja jooksul osutuda väga ohtlikukts, sest see põhjustab aneemiat. Esineda võib ka seedetrakti ärritust.

Küüslaauk

Küüslaauk võib samuti põhjustada seedetrakti ärritust ja isegi aneemiat. Vahel söödavad omanikud oma koerale aeg-ajalt beebitoidu jääke, kuid ka osades beebitoitudes on kasutatud küüslaaugu pulbrit. Leiti, et koeratel, kes on järjepidevalt küüslaauku söönud, neil olid vere näitajad tunduvalt halvenenud. See kehtib ka kasside kohta, kelle organism on küüslaaugule väga tundlik.

Toores või pooltoores liha ja kondid

Ole väga ettevaatlik, kui oma koerale toorest liha või konti annad, sest neis võib leiduda nii kolibakterit kui ka salmonellat.

Kondid võivad põhjustada ka ärritust seedekulglas ning kergesti kuhugi kinni jääda.

Kummel

Kummel on rohttaim, mis võib põhjustada ekseemi, oksendamist, kõhulahtisust ja isutust. Pikaajaline kasutamine võib põhjustada veritsushaiguseid.

Sool ja soolased snäkid

Tee oma koerale teene ja ära jaga temaga filmi kõrvale võetud soolaseid snäkke isegi siis, kui ta sind oma kurbade kutsikasilmadega vaatab. Need võivad põhjustada ülemäärast janu ja urineerimisvajadust. Allergia puhul võivad need põhjustada ka oksendamist, kõhulahtisust , depressiooni ja hüpertermiat ehk ülekuumenemist. Tugeva allergia puhul võib soolane amps olla koerale isegi surmav.

Kirsi lehed, varred ja kivid

Kirsid võivad põhjustada koeral laienenud pupille, hingamisraskusi ja šokki. Võivad osutuda ka lausa surmavalt kahjulikuks. Need sisaldavad samuti tsüaniidi, mis on eriti ohtlik, kui aprikoosid on juba mädanemas.

Makadaamia pähkel ehk Austraalia pähkel

Makadaamia pähklid võivad põhjustada nõrkust, depressiooni, oksendamist, värinaid, pearinglust ja hüpertermiat.

Muud pähklid, sealhulgas ka mandlid, maapähklid ja pekaanipähklid

Pähklid võivad põhjustada oksendamist, kõhulahtisust ja pankreatiiti oma kõrge rasvasisalduse tõttu.

Sinepiseemned

Need pisikesed seemned võivad koeral põhjustada nii oksendamist kui ka kõhulahtisust

Rabarber

Rabarberi söömine võib koeral põhjustada suurenenud süljeeritust, neerupuudulikkust ja treemorit.

Tsitruselised viljad

Isegi väga väikene kogus tsitruselisi vilju, näiteks apelsini, võib koera kõhule halvasti mõjuda.

Toores muna

Toores muna võib koerale põhjustada nii naha- kui ka karvaprobleeme.

Piimatooted

Piimatooted ärritavad koera magu ja põhjutavad kõhulahtisust.