1. Toitained

Kõik loomad vajavad rasvu, valkusid ja süsivesikuid. Olulised on ka vitamiinid ja muud toitained. Niisiis on oluline jälgida, et koeratoit, mida plaanid osta, sisaldaks kõiksuguseid vajalikke aineid. Tähtis on ka koeratoidus olevate toitainete tasakaal.

Mida mõista tasakaalu all? Spetsialisti sõnul tähendab see, et kui koer ei tarbi piisavalt süsivesikuid ja sööb selle asemel rohkem valku (proteiini), siis kasutatakse osa proteiinist glükoosi tootmiseks, et saada eluks vajalikku energiat. Niisiis on oluline, et koeratoit sisaldaks täpselt õiges koguses erinevaid toitaineid.

2. Kas koeratoit tehakse toitumisspetsialistide poolt?

Koeratoidu valmistamine pole lihtne. Kvaliteetse koeratoidu valmistamiseks peab tootja palkama toitumisspetsialisti, kes teab täpselt, kuidas panna kokku omavahel erinevad toitaineid nii, et toit sisaldaks kõike vajalikku, mis on koera hea tervise tagamiseks oluline. Lisaks sellele tehakse enne tohutul hulgal katseid ja jälgitakse, kas kokku pandud toit on ikka piisavalt sobilik.

3. Kas koeratoitu on enne testitud?

Vaata, kas koeratoidu pakendil on ingliskeelne lause "Animal feeding tests using AAFCO prodecuders substantiate that (firma nimi) provides complete and balanced nutrition". Lühend AAFCO tähistab ingliskeelset nime Association of American Feed Control Officials. Kõik koeratoidud, millel seisab eelnimetatud ingliskeelne lause on läbinud põhjaliku kontrolli.

4. Kas toit on koerale sobilik?

Selle all peetakse silmas, kas lähtuvalt konkreetse koera vanusest, tõust, aktiivsustasemest, kaalust ja üldisest tervislikust seisundist on see toit tema jaoks sobiv. Kui koer sööb talle mittesobilikku toitu, on sellest rohkem kahju kui kasu. Võib ju tunduda hea idee osta koeratoitu, mis sobib kõikides vanustes koertele. See tundub lihtne ja mugav, kuid tegelikult vajavad vanemas eas koerad toitu, milles on rohkem just eakale koerale vajaminevaid toitaineid. Erinevad toidud on olemas ka allergikutele või füüsiliselt väga aktiivsele koerale, kelle energiavajadus on diivani peal lesivast perelemmikust oluliselt suurem. Seetõttu vali toit, mis sobib just sinu koerale.

Kui tundub, et valik on liialt suur ja otsustada on raske, siis pea loomaarstiga nõu. Loomaarst oskab soovitada su koerale sobivat toitu.

Mis toitu sina oma lemmikule annad? Jaga oma eelistusi ja kogemusi ka meiega!

Allikas: petmd.com