See vaatepilt ajab naerma isegi kõige tõsisemad inimesed, aga miks täpselt koerad seda teevad? Kas sellest võib kujuneda midagi tõsisemat? Püüame leida vastuse sellele, miks koerad oma saba nii ootamatult ja obsessiivselt taga ajavad.

Igavus

Sageli ajavad koerad oma saba taga lihtsalt sellepärast, et neil on veidi igav; see on nende jaoks võimalus lõbutseda ja energiat kulutada. Eriti kehtib see kutsikate kohta, kes isegi ei pruugi mõista, et saba on tegelikult nende keha osa ja peavad seda mänguasjaks. Üldiselt lõpeb selline mäng koerte vanemaks saades ära.

Tähelepanu

Kas sul on kombeks vaadata ja naerda, kui su koer hakkab oma saba taga ajama? Kui ta saab selle tegevusega seoses positiivset tähelepanu ja tagasisidet, võib ta seda teha iga kord, kui tahab, et teda märkaksid ja temaga mängiksid.

Midagi on valesti

Kui märkad, et su koer üritab iga hinna eest oma saba närida, võiksid võtta ette käigu loomaarsti juurde. Mõnikord ajavad koerad oma saba taga, kui neid häirivad ussid või kirbud või on tekkinud mõni muu meditsiiniline probleem.

Geneetika

Põhjustel, millest me siiani pole veel aru saanud, kipuvad mõned tõud – näiteks saksa lambakoer ja terjerid – teistest rohkem oma saba taga ajama ning seda isegi vanemas eas.

Kompulsiivne häire

Mõnel koeral võib tekkida kompulsiivne häire, mis hõlmab saba tagaajamist. Sellised käitumisprobleemid võivad tekkida mitmel põhjusel – suletud ruumis kinnihoidmine, füüsiline kuritarvitamine, minevikus saadud vigastus või trauma, ärevushäire lahusoleku tõttu ja nii edasi – ja nendega tuleb tegeleda.

Kui su koer kompulsiivselt oma saba taga ajab, võib ta seda tõsiselt kahjustada, kui ta seda kätte saades hammustab ja närib. Koertel võivad sellise käitumise tõttu isegi sabalt karvad langeda ja nad võivad sellele vigastusi põhjustada.

Igatahes kui märkad, et su koer näib olevat liigselt tegevuses oma saba tagaajamisega, on tema tervise huvides parim lasta ta loomaarstil üle vaadata. On täiesti võimalik, et su lemmikuga on kõik parimas korras, aga kui mitte, on probleemi diagnoosimisel parimaks abiliseks veterinaar.

Allikas: cesarsway.com