1. Šokolaad

Erinevalt kassidest ei ole enamikul koertel oskust leitud toidule ära öelda. Šokolaadimürgituse sümptomite hulka kuuluvad nii oksendamine, kõhulahtisus kui ka krambid. Kusjuures mida tumedam šokolaad, seda tõsisem mürgitus. Seega on küpsetusšokolaad ja kakao märksa ohtlikumad kui tavaline piimašokolaad.

2. Looduslik magusaine ksülitool

Kunstlik magusaine ksülitool, mida võib leida nii suhkruta närimiskummist, kommidest kui ka küpsetistest, võib olla inimesele väga hästi vastuvõetav, kuid põhjustada koertele maksakahjustusi ja viia veresuhkru ohtlikult madalale. 4,5-kilosele koerale piisab ainult ühe suhkruta närimiskummi närimisest, et mürgitus saada. Veresuhkur võib ohtlikult madalaks minna 10–15 minuti jooksul pärast allaneelamist, sellele kaasnevad oksendamine ja koordinatsioonihäire.

3. Viinamarjad

Nii viinamarjad kui ka rosinad võivad põhjustada koertel probleeme neerudega. Mürgitusest annavad märku oksendamine, sagenenud urineerimine ja suurenenud janu. Enneta probleeme ja hoia viinamarjad ning rosinad oma koera haardeulatusest väljas.

4. Sibul ja küüslauk

Sibul ja küüslauk võivad hakata suuremas koguses tarbides koertel punaseid vereliblesid hävitama ja tuua seeläbi kaasa aneemia. Mürgitusest annavad aimu letargia ja vähenenud söögiisu. Mida varem potentsiaalse mürgituse avastad, seda parem, nii et niipea, kui märkad, et koer käitub kummaliselt, võta kohe ühendust oma koeraarstiga.

5. Alkohol

Õllele, veinile ja kokteilidele lisaks võivad teinekord alkoholi sisaldada näiteks magustoidud. Piisab väga väikesest kogusest alkoholist, et oma lemmiku elu ohtu seada. Seepärast tuleb reageerida kohe, kui aimad, et koer võib olla söönud midagi alkoholi sisaldavat, mitte oodata sümptomite avaldumist. Väga oluline on õpetada pere nooremaid mitte jätma söögikraami kuskile, kus koer võib sellele suurema vaevata ligi pääseda.

Allikas: petmd.com