Saluki

Sageli nimetatakse salukit ka Egiptuse kuninglikuks koeraks või Pärsia hurdaks. Saluki on üks maailma vanimaid kodustatud koeratõuge, kellel on kuulus ajalugu. Läbi aegade on neid koeri võrreldud araabia hobustega, kes on oma hingelt uhked ja liikumiselt elegantsed. Nende silmavaade on sügav ja ei jäta kedagi külmaks. Lähis-Idas kasutati neid koeri jahipidamiseks, sest looma sale kehakehitus võimaldab tal väledalt joosta. Tark ja hästi õpetatav saluki on omaniku suhtes õrn. Maailmaturul on selle õrna ja väleda koera hind umbes 2300 eurot.

Lõvikoerake

Löwchen ehk väike lõvikoerake on pisikene koer, keda mõnikord nimetatakse oma armsa oleku poolest ka mängukoeraks. 1973. aastal oli lõvikoerake kõige haruldasem koeratõug maailmas, neid oli ainult 65 isendit. Seega on nad väga eksklusiivsed. Praegu on neid küll pisut enam, kui haruldased on lõvikoerakesed siiski. Kasvult väikese, kuid hingelt suure ja südamliku koera karv on pikk ja lendlev. Selle värvus võib olla erinev. Nad ei aja karva ning seetõttu enamasti allergiat ei tekita. See väike koer maksab umbkaudu 2800 eurot, kuid hind oleneb, nagu tavaliselt, suuresti looma päritolust, esivanematest ja ka kennelist.

Azawakh

Azawakh on hurdaline nagu salukigi ning ka välimus on neil suhteliselt sarnane. Tegemist on uusima Eestisse toodud hurdatõuga. Azawakh on pärit Põhja Aafrikast, kuid Euroopas siiani üsna haruldane tõug. Iseoomult on koer väga sotsiaalne, vilgas ja emotsionaalne. Ta kiindub oma peremehesse jäägitult. Azawakhi karvkate on väga lühike ja tema luustik on selgelt näha, sest koer on väga lihaseline ja sale. Tema lihaseid kirjeldatakse kui kuivi, rasva tal peaaegu polegi. See koer vajab päris suurt treeningkoormust ja regulaarset jooksmisvõimalust. Hind jääb 2800 euro kanti.

Peruu karvutu koer

Peruu karvutu koer on pärit Peruust, inkade-eelsest ajast. Tegemist on hea perekoeraga, sest omanike suhtes on ta südamlik. Ta on aktiivne, liikuv ja intelligentne koer. Võõraste suhtes on reerveeritud ning ettevaatlik. Peruu karvutu koer on elava loomuga, saabteiste koertega üldjoontes hästi läbi ning on mänguhimuline. Nende innukus teeb neist kiired õppijad. Päris esimeseks koeraks teda aga siiski ei soovitata. Kuna koer on karvutu, on ta suhteliselt puhas ja teda on kerge pesta. Kirpudega selle koeratõu puhul muret pole. Tema hinnad algavad 3200 eurost.

Akita

Akita on pärit Jaapani põhjaosast. On olemas ka teine tõug – ameerika akita, kuid originaaltõug on Jaapani oma. Jaapani akita karvkatte värvus on suhteliselt ühtlane, see on tavaliselt lühike ja tihe ning kahekordne ja külmakindel, sarnane põhjapoolsetele spitsidele. Akita on võimukas ja dominantne koer, kes võõraste suhtes ei pruugi eriti lahke olla, pereliikmetesse suhtuvad nad seevastu südamlikult. Nad on truud ja kuulekad. Akital on kolmnurksed kõrvad ja väikesed tumedad silmad. Hind on umbes 4000 eurot.

Samojeed

Tõu nimi tuleb Siberis elava samojeedi rahva (põhjapõdrakasvatajatest nomaadid) nimest. Samojeedi tõugu koerte silmad on tavaliselt mustad, kuid võivad olla ka pruunid. Kõrvad on kikkis ja kolmnurksed, harilikult valge karvaga kaetud. Saba kannab samojeed rõngas nii, et see selga puudutab. Soojuse hoidmiseks võib neid vahel magamas näha saba üle nina heidetuna.

Rottweiler

Rottweiler on üsna suur ja lihaseline koeratõug. 19. sajandil kasutati neid karjaajamiseks. Kaasajal on rottweilerid väga head pääste-, otsingu ja politseikoerad. Nad on suure massiga, tugevad ja lihaselised koerad. Rottweileril on tugev ja sirge selg ning suured ninasõõrmed. Traditsiooniliselt lõigati (kupeeriti) rottweileritel sabad ära, kuid paljudes riikides, ka Eestis, on see kaasajal keelatud. Rottweiler nõuab kasvatamisel konkreetset ja kindlat kätt, mistõttu ei sobi ta igaühele lihtsaks perekoeraks ja seltsiliseks. Hind kuni 5500 eurot.

Vaaraokoer

Malta rahvuskoer, kelle matlakeelne nimetus on Kelb tal-Fenek (eesti k jänesekoer). Nimi tuleneb tööst, mida tõug kunagi tegi – inimesed kasutasid neid jänesejahil. Kuulub algupäraste tõugude hulka. Vaaraokoer on elegantne, lihaseline ja atleetlik koer. Sellel koeral on võimas, pikkade jalgadega keha ning ovaalsed, intelligentsust väljendavad silmad. Vaaraokoer on väga kergesti õpetatav ning peremehe suhtes on ta väga lahke ja südamlik. Hind kuni 6000 eurot.

Tiibeti mastif

Tiibeti mastif on igivana tõug, pärit Tiibeti suurte koeratõugude hulgast, keda kasvatasid Hiina, Tiibeti ja Nepaali aladel elavad nomaadid. Kasutati lammaste kaitsmiseks leopardite eest, aga ka majade ja külade valvamiseks. Öösiti lubati nad vabalt ringi jooksma. Nimi Dok-Khyi tähendabki eesti keeles nomaadi koera. Nad on väga suured koerad ning on just seetõttu võimelised vastamisi minema huntide ja leoparditega. Tiibeti mastif on väga intelligentne koer ning sobib hästi ka perekoeraks, kuid mitte algajale koerapidajale. Hind maailmaturul on umbes 6500 eurot.