Austraalia lambakoer ei ole Austraaliast pärit. Tõuaretus toimus Ameerika Ühendriikides ja koera esivanemad pärinevad Püreneede Basque’i piirkonnast, mis asub Hispaania ja Prantsusmaa vahel Austraalia karjakoer kuulub karjakoerte rühma. Teda rakendatakse veiste karjatamisel, koertenäitustel, kuid ta võib-olla ka lihtsalt tore kaaslane. Austraalia karjakoer vőtab ülihästi őppust, on äärmiselt intelligentne ning suure meeldimistahtega.

Välimus
Väga visad ja vastupidavad koerad. Nad on kompaktse, sümmeetrilise, tugevalt lihaselise kehaga ja kahekordse karvkattega. Aluskarv on pehme, lühike ja tihe; pealiskarv on tugev, sirge ja ilmastikukindel. Nad kõnnivad kergelt ja väsimatult, liigutades võimsalt oma tagakeha ning nad suudavad ette võtta ka kiireid ja äkilisi liigutusi.

Kolju on lai ja kõrvade vahel pisut kumer. Huuled on kitsad, lõuad tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on ovaalsed, keskmise suurusega, selged ja tumepruuni värvusega. Kõrvad on keskmise suurusega ja otstest suhteliselt teravad. Kael on väga tugev ja lihaseline, mis toetub tugevatele tahapoole suunatud õlgadele. Selg ja jalad on samuti tugeva ehitusega. Esijalad on sirged ja ümarate luudega. Tagajalad on laiad ja lihaselised. Käpa osa peab olema ümara kujuga, lühike ja tugevate varvastega. Saba asetseb suhteliselt madalal ja ei jää kunagi selja kohale. Näitusekoerte eelistatud värvused on sinine, sinisekirju, sinine musta täppidega või ilma, sinise ja pruunika märkidega ja punasetäpiline pea piirkonnas olevate punakate märkidega või ilma nendeta.
Emaste koerte turjakõrgus on 43-48 cm, isastel 46-51 cm. Mõlema kehakaal jääb vahemikku 16-20 kg.

Toitmine
Koera on suhteliselt lihtne toita. Suuremat kogust toitaineid vajab ta ainult kiirel kasvuperioodil 9.-12.- elukuuni.

Suhtlus
Austraalia karjakoer on vapper ja töökas koer. Ta käitub laste ja teiste koduloomadega eeskujulikul viisil, kuid selleks peaks kutsikat sotsialiseerima hakkama juba varajases eas. Nad hauguvad väga vähe ja on oma omanikele truud kaaslased. Austraalia karjakoer on väga mitmekülgne koer, kes hindab kõrgelt temale pühendatud aega ja naudib pereliikmetega koosolemist. Üldjuhul eelistab ta olla ainuke koer majapidamises.

Aktiivsus
Tõug vajab hea füüsilise seisundi ja vaimse tervise tagamiseks palju liikumist. Talle sobivad igasugused koerte võistlusspordialad, nt agility. Kutsika kiireim kasvuaeg jääb 9.-12. elukuu vahele ja sel ajal peaks koer intensiivselt ringi liikuma hakkama.

Treenimine
Austraalia karjakoerad on väga intelligentsed, töökad ja õpihimulised koerad, mis lihtsustab nende treenimist. Koeral võib noorukieas iseloomu muutusi ette tulla, sh enesekindluse vähenemine. Seega peavad omanikud aeg-ajalt ka kannatlikud ja julgustavad olema.

Pesakond
Pesakonnas on 1-7 kutsikat, kuid keskmine järeltulijate arv on 4 või 5.

Eluiga
Austraalia karjakoer elab kuni 14 aasta vanuseks.