Selle populaarse koeratõu esindajad on intelligentsed, atleetlikud, mänguhimulised, kiinduvad ja võiks öelda, et isegi temperamentsed. Nii temperamentsed, et nende aktiivsust ei jagu mitte ainult tunniks-kaheks, vaid nad suudavad väsimatult ringi toimetada isegi terve päev.
Beagle’id naudivad inimeste inimeste tähelepanu, nad ei ole umbusklikud ning hea meelega mängivad ka võõrastega. Seega ei kohku beagle’id tagasi, kui anda neile võimalus tutvuda uute olukoradega ja leida sõpru nii kahe- kui ka neljajalgsete hulgast.
Ehkki seltskondlikud, vajavad nad siiski kutsikaeas sotsialiseerimist ja korraliku treeningut. Omanik peab oma koera tundma ja olema teadlik, kuidas tema koer võib erinevates olukordades käituda. Beagle'id pole agressiivsed ning nad armastavad oma energia suunata eelkõige mängimisele ja asjade tagaajamisele. Ehkki nad on suhteliselt väikesemõõdulised, vajavad nad enda ümber siiski piisavalt suurt ruumi. Pisikeste energiapommidena täidavad nad kodu mängu- ja lustliku haukumisega ja seda rõõmu, mida beagle omanikule pakub, jätkub aastateks -  koera energilisuse tõttu jääb mulje, et see loom ei saagi kunagi vanaks.