Bokserit võib kahtlemata lugeda Saksamaa viimase 100 aasta tõuaretuse tippsaavutuseks. Tegemist on väga liikuva, energilise, kergesti kiinduva ja mängulustilise koeraga. Bokser on väga hea töökoer. Läbi aegade on teda kasutatud mitmesugustes valdkondades – politseikoerana, kaitse- ja valvekoerana.

Välimus
Bokser on tugevate luude ja lihastega koer. Koon ja kolju peavad olema proportsioonis. Alalõug on ülespoole kaarduv. Silmad on tumepruunid, ilmes avaldub energilisus ja intelligents. Kõrvad on laia asetusega ja liibuvad piki põskesid. Kael on lihaseline ja tugev ning kulgeb elegantse kaarega selgelt kuklast turjani. Rind on sügav ja küünarliigesteni ulatuv. Rinnasügavus ulatub umbes pooleni turjakõrgusest. Ribid on hästi kaardunud, kuid mitte tünnikujuliselt. Selg on lühike, sirge ja kergelt kaardus. Käpad on väikesed ja ümarad. Tagajalad on esijalgadest veidi pikemad. Saba on pigem kõrge kui madala asetusega. Karvkatte eelistatud värvideks on punakad toonid, kollakaspruun või hallikas ilma valgeta. Üleni valge kasukas on ebasoovitav.
Isase koera turjakõrgus on 57-63 cm ja ta kaalub umbes 30-32 kg. Emase turjakõrgus on 53-59 cm ja tema kaal jääb vahemikku 25-27 kg.

Toitmine
Bokser ei ole eriti ahne koer. Teda on mõttekas toita kaks korda päevas, kuna tegemist on väga aktiivse koeraga. Mõnedel bokseritel on tundlik seedesüsteem, mis tähendab et neid peab toitma täpse toitmisplaani alusel. Selle tõu koerad eelistavad kuivtoitu. Täiskasvanud koer näeb küllaltki kõhn välja, seega ei tohiks koera kindlasti üle toita. Bokser ei tohi kunagi ülekaaluline olla.

Suhtlus
Bokser on väga elav, tugev ja truu kaaslane. Iseloomu poolest on koer kartmatu ja väga enesekindel. Ta sobib hästi perekoeraks. Bokser on jõuline ja visa koer, kes ei nori kunagi esimesena tüli, kuid kaitseb end vajadusel hästi. Koerale on omane kutsikaline käitumine kogu elu jooksul. Üksi jäädes võib koer palju pahandust korda saata. Bokser naudib inimeste seltskonda ja ta tunneb ennast suurepäraselt toimekates majapidamistes.

Aktiivsus
Bokser vajab palju liikumist. Talle meeldib suurel maa-alal ringi joosta ning palle ja lendavaid taldrikuid püüda.

Treenimine
Bokser on intelligentne koer, kes tahab treenimisel domineeriv pool olla. Koer suudab kiiresti selgeks õppida head kombed, kuid ka halvad. Omanik peab treenimisel kindlameelne ja järjepidev olema, kuna bokser võib tihti oma põikpäisust välja näidata.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 6 kutsikat. Vahel võib see arv olla ka 2 ja mõnikord võib ema tuua ilmale ka 10 või enam kutsikat.

Eluiga
Bokseri keskmine eluiga on 7-10 aastat, kuid nagu iga tõu puhul, võib ka bokserite puhul erandeid esineda.