Stafforshire ja bullterjeri segu Diesel põgenes oma aiast ilmselt tänu sellele, et seljavigastuse tõttu talle määratud ravimid muutsid ta enesetunde halvaks. Seitsmeaastasel koeral oli õnnestunud kodus salaja ukse avada, jalga lasta ja kogemata sattuda elava liikluse keskele.

Poolteist tundi väldanud otsingud ei kandnud vilja, mistõttu koera perenaine Tammy Hogg postitas kuulutuse kadunud koera kohta Facebooki.
Teiste hulgas märkas kuulutust kohaliku bussifirma juht, kellele ohtlikku olukorda sattunud selgroovigastusega Diesel linna keskel keset elavat liiklust järsku silma hakkaski. Selleks hetkeks ei suutnud koer end enam liigutada.

Ilmselt teenis juht ära nii mõnegi reisija pahameele, kui ta bussist välja sööstis ja 40 minutit kõigil avariiohtlikul tänaval oodata lasi, et sotsiaalteenistus koerale järele tuleks ja ta minema transpordiks. Teised peavad koera juures kannatlikult oodanud meest kangelaseks. Seda viimast on ta ka koera perenaise Tammy silmis, kelle hinnangul koer muidu auto alla jäänud oleks.