Chow chow kuulub seltsikoerte rühma. Algselt kasutati neid valvekoertena, kärude vedamiseks ja toiduna. Tänapäeval on chow chow seltsikoeraks. Nende puine kõnnak, mis väljendab nende truud, aga ettevaatlikku temperamenti. Nende iseseisev loomus ei takista neil aga kõike tähele panemast, mis ümberringi toimub.

Välimus
Chow chow pea on lame ja lai, koon on lai ja suhteliselt lühike. Silmad on tumedavärvilised ja mandlikujulised. Kõrvad on väikesed ja püstised. Hambumus peab olema kääritaoline. Keel, suu sisemus ja igemed on musta värvusega. Kael on tugev ja kergelt kaarjas. Õlad on lihaselised. Esi- ja tagajalad on sirged ja lihaselised. Rind peab olema sügav ja lai. Ribid on hästi kaardunud. Selg peab olema lühike ja tasane. Käpad on väikesed ja ümarad. Kasuka eelistatud värvusteks on punane, must, sinine, kollakaspruun, kreemikas või valge. Saba alumine pool ja kintsude tagaküljed võivad veidi heledamas toonis olla. Karvkate on rikkalik, tihe, sirge ja püstine. Kattekarv on pigem karmi tekstuuriga ja sellele lisandub pehme, tihe alusvill. Eriti tihe osa ümber kaela moodustab laka või kaeluse. Kintsude tagaküljel on hästi väljakujunenud püksid.
Isaste koerte turjakõrgus jääb vahemikku 48-56 cm ja kaal on umbes 26-32 kg. Emaste turjakõrguseks on 46-51 cm. Kaal on umbes 20-25 kg.

Toitmine
Chow chow on vastuvõtlik mao tursumisele, seega peaks koera toitma kaks korda päevas.

Suhtlus
Chow chow on reserveeritud ja kangekaelne koer. Ta kiindub tugevalt ühte inimesse ja ta võib isegi näksata või hammustada, kui tunneb et ta ise või tema peremees on ohus. Aretajad on koera temperamenti püüdnud aegade jooksul parandada. Õige treenimine ja sotsialiseerimine on samuti olulised. Chow chow on suhteliselt vaikne koer, seega saab temast hea valvekoer. Kui koera on juba varakult laste, kasside ja teiste lemmikloomadega tutvustatud, ei pruugi tulevikus probleeme tekkida.

Aktiivsus
Chow chow ei vaja väga palju liikumist, kuid talle meeldib õues olla ja aias oma asju ajada. Sooja ja kuuma ilma korral peaks koeral kindlasti olema võimalus varjulisse kohta minna. Liigne liikumine kutsikaeas võib hiljem luude ja liigeste probleeme põhjustada.

Treenimine
Chow chowd on suhteliselt lihtne treenida, kuid ta tahab teada, miks ta üht või teist tegema peab. Chow chow on väga puhas koer ja talle on kodukorra reegleid hea õpetada. Koer võib-olla küllaltki kangekaelne, seega peab treener täpselt teadama, mida ta koeralt ootab. Chow chowd peab juba varakult sotsialiseerima, vastasel juhul võib koer põikpäiseks ja allumatuks muutuda. Koer suudab olla vägagi kuulekas, kuid ta ei hiilga oma oskustega kuulekusvõistlustel.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 4-6 kutsikat.

Eluiga
Chow keskmine eluiga on 10-12 aastat.