Ebakindel omanik = probleemne koer ja isegi, kui sa arvad, et oled kõik võimalikud raamatud läbi lugenud ning interneti koerateemadel täiesti katki surfanud, tekib sul küsimusi. Ja palju. Siin tulebki appi kutsikate eelkool.

See aitab kutsikal:

  • sotsialiseeruda
  • end kliinikus rahulikuna ning enesekindlana tundaõpetab häid kombeid
  • ennetab/parandab probleemkäitumist (inimeste najale hüppamine, keelatud esemete närimine, hammustamine ja urisemine)
  • õpetab suulisi käsklusi (istu, lama, siia, paigalolek, silmside, lõdvas rihmas jalutamine, pessa minek).
  • lisaks õpetab omanikke hindama oma lemmiku tervislikku seisundit; tervislik toitumine vs ohtlikud toitained; ülevaade foobiatest ja nende äratundmisest; vaktsineerimine; koera areng ja hooldamine.

Kõige olulisem on see, et kool ei hari mitte ainult koera, vaid ka omanikku: see aitab omanikel oma koeri paremini tundma õppida ja õpetab omanikele, missugune on normaalne ja missugune on ebanormaalne koera käitumine. Igal nädalal on juhtunud midagi uut, koera käitumisse on tekkinud ehk uued mustrid ja omaniku pea on küsimusi täis: kas tohin seda teha? Mida ma teen siis, kui ta...? Kas see on normaalne? Kõik sinu küsimused saavad kutsikate eelkoolis vastuse.

Tunnis osalevad suured ja väikesed kutsikad koos, et nad näeksid, et ka teist tüüpi koeri on olemas. Kool koosneb 5 õppetunnist ning tundidesse on soovitatav kaasata ka teised pereliikmed.

Tiina Toomet toob oma toredate abilistega tundidesse värvikaid lugusid elust enesest ning tunneb iga koera vastu siirast huvi. Panusta oma koera ja tee endal elu lihtsamaks, vii oma koer kutsikate eelkooli!

Vaata rohkem SIIT!