Regulaarsed külastused loomaarsti juurde. Mõned haigused toovad kaasa ka suhkruhaiguse. Et looma tervis oleks korras ja rasket haigust ei avastataks viimasel hetkel, tasub käia koeraga regulaarselt loomaarsti vastuvõtul. Kindlasti tuleb minna kiiremas korras, kui koera igapäevases käitumises on toimunud muutused - näiteks suurenenud joogijanu või isutus.

Koera steriliseerimine vähendab kõrge progesterooni tasemega kaasnevaid tervisemuresid, millega omakorda kaasneb kõrge veresuhkrutase.

Füüsiline aktiivsus on oluline, sest see aitab reguleerida veresuhkru taset ja hoiab ära lisakilod. Kui koer ei kuluta söögist saadud kilokaloreid ära, muutub ta aja jooksul ülekaaluliseks. Seetõttu peab koeraga iga päev jalutama ja mängima. Nii püsib koer aktiivne ja erk. Lisaks mõjuvad jalutuskäigud hästi koera vaimsele tervisele.

Kvaliteetne koeratoit on oluline, sest selles sisalduvad vajalikud vitamiinid ja mineraalained. Tähtis on, et koeratoit oleks proteiinirikas, sest see hoiab koera veresuhkru taseme paremini tasakaalus kui ainult süsivesikud.

Väldi koera ületoitmist, sest ülekilodega kaasnevad sageli paljud tervisemured, millega kaasneb omakorda suhkruhaigus. Normaalkaalus koer on eluterve koer. Samuti peaks piiri pidama koerale snäkkide andmisega. See pole keelatud, ent seda tuleks teha mõõdukalt.

Värsked puu- ja juurviljad on koera tervisele head. Lisaks ei sisalda need liialt kaloreid ja nendes sisalduvad suhkrud on looduslikud ehk need ei lennuta veresuhkru taset lakke. Juurviljad on sageli kiudaineterikkad, mistõttu aitavad ka need hoida koera veresuhkru taseme tasakaalus.