"Täna oli meie pere jaoks väga kurb sündmus. Üks hoolimatu, südametu alkoholi joobes autojuht pani toime tahtliku looma mõrva. Sõites surnuks meie koduõues meie parima sõbra ja koduvalvuri tema kuudi ees. Selle asemel, et siiralt vabandada meie pere ees oma tegu, otsustas inimene põgeneda sündmuskohalt jättes meie kalli koera vereloiku viimaseid hingetõmbeid tegema," kirjeldas koeraomanik juhtunut.

"Sellistel puhkudel ei aita enam südamest tulevad vabandused, sest tegu ei olnud eksimusega ja inimene ei tunnistanud oma süüd, vaid leidis oma teguviisile veel õigustust, et juhtus," kirjutas naine Facebookis.

Naine kirjutab veel, et naaber sõitis loomale otsa meelega. "Pildilt on näha, et koer aeti alla tahtlikult rooliga koera kuudi poole keerates meie õue sõites."

Ida prefektuur kinnitab, et kaubikut juhtis joobes ja juhiloata 25-aastane mees, kes peeti kinni.

24. oktoobril kella 20.15 paiku teatati, et Rakke vallas Kapu-Rakke-Paasvere 19. kilomeetril ajas kaubik koera alla. Sündmuskohal tuvastas Rakvere patrull, et sõiduki roolis oli 25-aastane mees. Kontrolli käigus selgus, et mees oli alkoholijoobes, samuti puudus tal kehtiv juhiluba.

Mees peeti kahtlustatavana kinni ja tema suhtes on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku § 424 alusel.

Koeraomanik avaldas Facebookis ka õnnetu saatusega looma foto.