Rangjalgse koerakese päästis Puerto Rico loomade varjupaigast heategevusorganisatsioon The Sato Project, mis tegeleb abitute ja väärtkoheldud koerte päästmisega. Rivi oli üks 205 hukule määratud koerast, kes saadeti Puerto Ricost Floridasse, et anda neile uus võimalus.

Ta saadeti koos kolmeteistkümne teise koeraga New Yorki, kus väsinud ja ärapõlatud koerake leidis endale uued omanikus. Rivi võtsid endale Kasey Graham ja Ian Liberto. Paar tutvus Riviga, mängis temaga ja olenemata koera välimusest sai Rivi neile armsaks. Koju jõudes said Graham ja Liberto aru, et koer tahab oma mineviku selja taha jätta. Ta ei reageerinud nimele Rivi, mistõttu andis paarike koerale uue nime ja Rivist sai Sammy, kes alustas oma elu puhtalt lehelt.

Sellest päevast alates on Rivi elu olnud lust ja lillepidu. Meeste sõnul on koer väga elurõõmus ja soovib kõigiga mängida. Paar hoiab koera tervisel silma peal ja külastab regulaarselt loomaarsti. Grahami sõnul on tal telefonis üle 3000 pildi Sammyst. Samuti otsib ta internetist informatsiooni, mida väärarenguga koer võib ja ei või teha, et talle parimat hoolitsust pakkuda.

Ekspertide arvates sündis koer rangjalgselt, mis on seotud tõuaretuse, halva toitumisega või kaltsiumipuudusega. Väiksematel koertel võib rangjalgusust põhjustada mõni õnnetus: tõsine kukkumine või autoõnnetus.

Puerto Rico on koduks ligi 300 000 koduta kassile ja koerale. Varjupaigad on loomadest pungil ja kastreerimisvõimalused halvad. Seetõttu pannakse 95% loomadest magama. Kindlasti oleks magama pandud ka rangjalgne Rivi.

Allikas: thedodo.com